Skip to main content

Igår fylldes hela dagen med altanbygget. Min farbror och två av mina kusiner var här och hjälpte till. Så fint när släkten rycker ut!

Men en liten skarv fick jag allt till i tiden till annat.

Det var verkligen hög tid att klippa gräsmattan för första gången. Jag har funderat så på vilken gräsklippare vi ska ha. De flesta rekommenderar ju robotgräsklippare, att det ska vara väldigt bra för gräset.

Men dels är vi inte färdiga med gräsmattan ännu, vi kommer rulla ut mer gräs på ena kanten av tomten och upp i en slänt. Så känns liksom meningslöst att dra ” gräsklippslinor” ( vad tusan heter de? ) just nu. Samt att jag i ärlighetens namn är livrädd för att barnen ska springa ivägen och bli av med händer och fötter. Huuuuuua! Finns säkert en massa säkerhetsspärrar och så, men ändå…..

På landet hade vi en jättebra bensindriven klippare, med riktigt bra tryck i motorn så jag behövde knappt trycka på något alls.

Men, det kommer ett men här oxå. På något sätt är jag inte sugen på en bensinslukare. Mina ögon föll på en batteridriven kompis, en ny kärlek.

Den drar ju inte alls något själv så puttandet står jag för. Det gör alls ingenting, den väger bara 18 kg och jag som är van vid tunga tvillingvagnen tycker ändå det är en relativt lätt match.

Jag älskar att klippa gräs! Det är så meditativt! När Morgan någon gång på landet började klippa så blev jag svinsur! Det är mitt jobb, där jag kan tänka en tanke från början till slut och så blir det ett så synligt resultat.

Jag älskar att klippa gräs!

Alva hjälpte till att plocka gräs ( fast de ska helst ligga kvar så här första klippningen )

Sen fick jag plocka fästingar på Alva.

Heeeereeeeguuuu så mycket fästingar det är! Jag plockar minst 2 om dagen på just Alva. De verkar gilla henne särskilt mycket.

Första gångerna blev hon rädd och ledsen, men nu har vi utvecklat en ny teknik. Jag skäller ut fästingen efter noter.

Duuuuu din jääääädra buse!!!!! Du ska passa dig för att äta på min Alva!!!!! Fästingjäkel! Mucka inte med min familj! Då åker du på en propp!!!!!

Alva skrattar så hon kiknar och så är fästingen borta.

Är glad att vi är vaccinerade! Men en får ju ändå vara vaksam på borelia…..

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

5 Comments

 • Malin skriver:

  Om ni har svårt att få bort fästingar (jag har upplevt att man ibland inte får bort hela fästingen), då kan jag rekommendera en plockar som finns att köpa på Clas Ohlson. Jag har aldrig misslyckat med den, har till och med plockat bort vid ögat på våran kanin.

 • U-70 skriver:

  Så mysigt det ser ut att springa barfota i det gräset…men fästingar huuuva. Rådjur sägs vara stor bärare av fästingar och det har ni ju nära. Tur ni är vaccinerade.

 • Ingrid+på+Bästkusten skriver:

  Tack för att vi får följa med på resan, det ser så härligt ut!
  Vi brukar äta vitlökskapslar när vi är på landet o det känns som att fästingarna tycker lite mindre om oss då. Men nu slog jag nog in en öppen dörr?

Leave a Reply