Skip to main content

Melodin till ”Vår bästa tid är nu” har fastnat i min hjärna. Tänker att det handlar om denna härliga årstid!

Jag blir numera så galet påverkad av årstidernas växlingar. Vemodet innan knopparna slår ut, euforin när vintern på riktigt släpper taget.

Jag undrar om det är åldern eller om det är för att jag bestämt mig för att stanna upp då och då och ta in omgivningen.  Känna efter lite mer. Och jädrar vad jag känner! Ibland gör det ont och ibland är det bara gött.

Wille och Love!

Jag svämmar över!

Här, här trivs jag bra! Syrenen, strax innan den blommat ut ordentligt. Ser ju nästan ut som druvklasar!

Vår bästa tid är nu

Vår bästa tid är nu,
vem minns den snö som kanske föll i fjol?
vår bästa tid är nu,
vem vet om morgonda’n har sol, har sol, har sol?

Håll fast en kort sekund
och lev och älska nu så märker du
det blir en härlig stund,
Därför vår bäst tid är nu, är nu, är nu!

Nu – ej någon bortglömd dag – i går
nu – din morgondag kan ingen spå.

Håll fast en kort sekund
och lev och älska nu så märker du
det blir en härlig stund,
Därför vår bäst tid är nu, är nu, är nu!

4 Comments

  • Madde skriver:

    Japp, det är en tänkvärd text! Och har ni syrener på tomten kan ni göra syrensaft, saften från mörklila syrener får en härlig lila ton, men all syrensaft är god, påminner om flädersaft.

    • Anna-Maria skriver:

      Åh! Syrensaft! Det har jag aldrig hört talas om. Får man lite ödmjukt be om recept? Jag har sett en liten, liten buske syren på tomten. Men det är ju något vi absolut vill mer av!

      • Madde skriver:

        Absolut! Receptet hittade jag i Göteborgs Posten för många, många år sedan.

        Syrensaft
        30-40 syrenklasar
        2 l vatten
        2 kg socker
        2 citroner
        50 g citronsyra
        atamon

        Repa syrenblommorna från klasarna och skär citronerna i skivor. Varva syrenblommor, citroner och citronsyra i en rostfri gryta. Koka upp vattnet med sockret och häll det kokande över syren- och citronblandningen.Lägg över ett lock och låt saften stå svalt i två dygn. Sila saften och tillsätt flytande atamon efter beskrivningen på flaskan. Häll upp saften på atamonsköljda flaskor. Syrensaften, som blir svagt ljusblå eller rödlila beroende på syrensort, är minst lika god som fläderblomssaft.

Leave a Reply to Madde Cancel Reply