Skip to main content

Jamen hörni, jag tror jag förlåtit detta med solstolarna nu! Var ute 07.38 och då var det bästa platserna tagna, såklart….kom på mina största konkurrenter! De ammande mammorna! Dom som aldrig sover! De ger sig säkert ut innan natten hunnit bli dag. Med trötta bröst och bebis i barnvagn, försöka få barnet att sova en kvart i alla fall. Då kan de ju lika gärna paxa solstolar oxå, de där platserna som är nära till både poolen och restaurangen men som även befinner sig i skuggan, i skymundan från den värsta hettan. Jag vet vilka dom är, jag känner med dom, jag har varit dom. För er tar jag gärna stolarna närmast toaletten, en doft av bajs då och då gör ingenting. För er gör jag det!

Alva och Edvin sover till 7.30, att ställa klockan och gå upp tidigare är bara vansinne.

Och jag gjorde en så himla bra grej, som gjorde mig alldeles len inuti. När Alva och Edvin sov middag och resten av familjen vilade med paddorna. Då i den där timman av stillhet tog jag mig ner till en solstol. Utrustad med solskyddsfaktor 50, kaffe, kaka, vatten och deckare! Ahhhhhhhhhh njutbart!

Lindar även in mig i kaftan, kan inte bränna min hud mer! Och boken är så läskig att jag tappar tiden och glömmer mig för länge i solen. Jag undrar över detta med deckare, kanske jag som inbillar mig, men blir de inte läskigare för varje år? Eller är det jag som blivit än mer lättskrämd? Kanske borde läsa något mer ”mysmordaktigt” någon Maria Lang kanske?

Deckarna nu känns nästan utstuderat vidriga. Absolut välskrivna men ändå. Eller är det kanske så att världen blir mörkare för var dag och så även berättelserna?

 

Hur som hest så gjorde den där stunden mig väldig gott!

Några små fräknar har allt smugit sig på.

Kram och hej från solstolen ( bredvid toan )

 

5 Comments

 • Kicki skriver:

  Jo deckarna har blivit läskigare och äckligare…..Camilla Läckbergs näst sista bok var så läbbigt att jag slängde den i soporna .bestialiska barnamord är inte u underhållning…tacka vet jag en gammal hederlig pusseldeckare 😄😉

 • AMi skriver:

  Jaaa, fy. Onödigt! Brott är illa nog i verkligheten. Jag läser just nu ”Professor Wille Vingmutter Mästerdetektiv” av Leif GW Persson. Den räcker hela sommaren och man kan hoppa eventuella blodiga brott. Men är ändå bitvis en riktig deckare. Med moralisk indignation när det faktiskt är motiverat. Och Du, vilka ädla känslor Du visar för alla mammorna och därmed deras barn. Och vilken bra podd ni grejade i nattens mörker, till i onsdags! Barn är viktigast och barn ska aldrig nedvärderas eller utsättas! Det blir kontentan av det ni behandlar och det Du skriver. Mycket bra.

  • Anna-Maria skriver:

   Åh den vill jag läsa!! Håller med! Barn är viktigast! Stor kram och vill gärna komma och hälsa på er snart! Ska bara landa lite först 🙂 stor kram

 • Christina skriver:

  ❤️

Leave a Reply