Skip to main content

Godmorgon! Sista dagen i Grekland, imorgon förmiddag åker vi hem. Och det känns ärligt talat riktigt skönt! Jag längtar hem lite nu. Till lingongrova, leverpastej, saltgurka och Hammarby sjöstad. Tänkte vi kunde titta lite på hur det ser ut där hemmavid. Hur blev det med den där våningsängen vi köpte? Och hur gick det med pusslet?

Vi börjar med sängen! Love hade det ju rätt kämpigt inför att vi skulle flytta.

Veckan innan själva flytten så vägrade han somna om jag inte byggde en koja åt honom. Så varje kväll förvandlades soffan till en koja och sovplats för Love. Även när vi flyttat till nya lägenheten så blev det kojbygge varje kväll.

Vi tänkte att en våningsäng kunde bli bra, går ju att göra mysig och lite kojliknande.

Men hur skulle vi montera ihop den?

Vi bjöd hem en kompis såklart……Morgan hade inte hunnit hem ännu. Men våran gulliga kompis Guffe hann knappt få av sig skorna innan han började montera. Världens snällaste faktiskt!

Alva hjälpte oxå till.

Blev riktigt bra! Love var så himla nöjd.!Alva och Edvin är ju på honom för jämnan och han är så snäll, nästan för snäll. Dom pajar allt han gör, legobyggen kraschas och tekningar rivs isär. Droppen var nog när Edvin satt sig på Loves omsorgsfullt skapade skulptur föreställande sommarskuggan.

Men nu har Love en tillflyktsort. Sängen högst upp är förbjudet område för småsyskon.

Så himla bra ”ficka” där kan han ha de där grejerna som är bara hans alldeles egna, som får vara ifred för småsyskons kladdiga fingrar.

Och när jag frågade honom hur han sov den första natten, var svaret

” Jag sov bättre än på länge mamma och jag har äntligen fått tillbaka mina drömmar”

Tror tryggheten har landat!

Men pusslet då? Jorå, vi kämpade på! Blir nog ett till snart 🙂

4 Comments

 • U40+ skriver:

  Ja resor brukar gå så fort konstigt men jag brukar också få hemlängtan just när det närmar sig oavsett om vi är 1, 2 eller 3 v borta. Mysigt med våningssängen och den läckra belysningen och ”sänghimlen”. Hur stort blir ert hus kommer alla barn få eget rum? Brukar kännas konstigt för barn som delat rum att plötsligt sova själv.

  • Anna-Maria skriver:

   Borta bra men hemma bäst 🙂 Huset vårt kommer ha tre våningar. Källaren – förvaring och framtida tonårsrum, entreplanet – kök och umgängesytor. Övre plan sovrum. Wille och Love kommer få var sitt rum medan Alva och Edvin får dela. Tror att när Wille blir tonåring och längtar efter något mer privat så blir källaren hans och i samma veva får Alva och Edvin möjlighet till varsitt rum. Hoppas det kommer synka så i alla fall. Men jag antar att alla ändå kommer sova i Morgans och min säng……behöver köpa en större variant av dubbelsäng 🙂

 • Karin skriver:

  Denna fantastiska kärleken som finns i er fam, ska ju finnas i alla fam men det gör den ju inte. Jag är i samma ålder som Morgan, har fem barn och ett barn barn, lyckan att se att det har gått så bra för alla vuxna barn. Min 12 åring är den enda som bor hemma med oss nu. Tack för all den insperation du/ ni ger här och i podden🌸🌸

  • Anna-Maria skriver:

   Tack snälla du för fina ord! Så härligt med många barn! Stor lycka! Många kramar till och så kul att du gillar podden! kram kram

Leave a Reply