Skip to main content

Kan det vara så att vi denna sommar blir blöjfria? Vi har levt med blöjor i dryga 12 åren nu…..Barnen har ju liksom avlöst varandra i detta.

Jag tror ju inte på någon ”pott träning” i den bemärkelsen att det ska hållas på och tjatas. Min upplevelse är att barnen sköter det där rätt bra själva. Men så mycket smidigare för oss nu med gräsmatta och tvättmaskiner samt att vi inte har någon soffa ännu 😉 Att greja med kiss och bajs är enklare i hus än lägenhet, tycker i alla fall jag.

Nu kör vi!

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

4 Comments

  • Emelie skriver:

    Heja er (och barnen)! Våra tvillingar, nästan exakt lika gamla som era, blev blöjfria nyligen. Efter några dygn av torkande golv, tvättade mattor och stor moderlig frustration införde vi chokladmutor och på bara några timmar både kissade och bajsade dem på pottan båda två. Ett tips om tålamodet tryter 💛.

  • U-70 skriver:

    Sommaren bra för blöjfria barn särskilt då man bor i hus och kan springa ute i bara småbyxor. Tror också på att barnen känner när det är dax. Vi har haft turen och fått blöjfria barn redan vid ca 1 1/2 år. Mycke pga att de hållit sig hela natten länge så tidigt torra blöjor på morgonen. Dessutom har våra barn hatat kiss- och bajsblöjor som de tyvärr försökt slita av sig så fort något kom men innebar samtidigt att de själva ville på pottan tidigt. Potta ute är perfekt sommartid och vi hade även en i köket (?) så den fanns nära snabbt och så stolta de är när något kommer👍🤣

  • Malin skriver:

    Våra killar deklarerade plötsligt en dag när de närmade sig tre år att de skulle ha kalsonger på förskolan. Klockan 07 på morgonen precis när vi skulle iväg. Sagt och gjort så letade vi fram alla kalsonger vi kunde hitta och körde. Fick hem några blöta uppsättningar, men som du säger, barnen reder det bra när de får styra själva! Heja er!

Leave a Reply