Skip to main content

Det här med julkalendrar tycker jag är så mysigt! Och lite, lite jobbigt……

Wille och Love är redan drillade i att man bara får öppna EN! lucka om dagen. Det har jag kört stenhårt på sen start. Att få längta lite varje dag till en ny lucka är ju mysigt ju.

Det tycker inte Alva och Edvin……men här ger jag mig faktist inte. Och varje morgon startar med att vi tassar in i garderoben och jag sträcker mig upp till högsta hyllan och lyfter ner deras kalendrar.

Den här kalendern med Mumintrollen är så fin. Och de små trollen blir högt älskade ägodelar som följer med överallt. Jag har legat på golvet i bussen otaliga gånger nu, letandes efter lilla My eller Snusmumriken….. ( Därav det jobbiga…)

Det börjar ju komma fler och fler kalendrar även för vuxna. Jag brukar lyxa till det med kalendern från Body shop. Men har rekat runt lite och det finns ett så stort urval nuförtiden. Detta är några jag hittat.

Det finns alltså kalendrar för Öl, ost, te, kaffe, flingor, verktyg, chili, stummpor….ja det finns till och med kalendrar för husdjuren. En med kattfoder och en med hundfoder. All sköns tema kalendrar allt från bilar till skönhet. Mycket som är kul och en hel del som är totalt onödigt.

Men om jag måste välja en favorit så är det faktist Radio julkalendern.

”Biggest bang” heter den i år. Jag, Wille och Love har en fin rutin kring detta.

Varje kväll kryper vi ner i sängen tillsammans, lyssnar på ett avsnitt medan vi stirrar på själva kalendern. Bara så, inget scrollande på någon telefon. Ögonen får vila på bilden och öronen får lyssna.

Och när mamma var här sist så hängde hon med på lyssningen, med en stickning i knät.

Att få lyssna och inte bli serverad allt med rörelse. Låta rörelsen komma i fantasin. Underbart och helt gratis!

Och sen att få pilla upp den där luckan, ljudet när den går isär och ännu en bild att se. Älskart!

Ps Här hittar ni veckans poddavsnitt. https://play.acast.com/s/familjendahlalling/cb3d7f01-e8c5-4d98-b795-2a33d8ffe63a

Leave a Reply