Skip to main content

Det är ingenting att hymla om. Jag har i ett svagt ögonblick lovat Love en hund…..

Love är den som har haft det svårast med hela flytta och bygga hus grejen. Men när alla i familjen fick tre önskningar till vårt nya hus började det klarna något.

Han önskade sig 1- En hund. 2- En hund. 3- En hund. Att Love är besatt av hundar är en mild omskrivning. Han är smått besatt! Så fort vi går ut så kollar han in alla hundar i närheten. Han hoppas innerligt att vi ska springa på en hemlös hund, för då ska han ”paxa” den. Hans Netflix inlogg heter Lovevoff. På fredagar får vi inte kalla honom för Love, då lyssnar han bara till namnet Voff.

Ja ni hör ju!

Själv är jag uppvuxen med hundar. Jag ser dem som ett naturligt inslag i familjelivet. Men jag kan erkänna att när jag var barn/tonåring så la jag inte två fingrar i kors för att hjälpa till med hundarna. Var faktiskt helt ointresserad. Men jag ville som sagt gärna ha dem omkring mig.

Hur mycket Love än älskar hundar, så förstår jag ju att det till största del är på mig ansvaret för hunden kommer ligga. Morgan är i perioder ofta borta på jobb. Så det är jag som kommer vara Matte med allt det där som måste göras.

Så då tänker jag att det även är jag som får lov att besluta kring hundras!

Love ser gärna någon liten ullig och gullig sak. Men där säger jag nej. För mig är en riktig hund en Hamiltonstövare, ( var just stövare som vi hade när jag var liten )  nu är ju det en mycket självständig jakthund och absolut inget för oss! Men ändå, dom är ju så fina!

Det är ju ändå ca  8 månader kvar tills vi flyttar in, så vi har ju lite tid på oss att reka hundraser.

Förutom Hamiltonstövare så hade vi även Engelsk jakt springer spaniel när jag växte upp. Jag lutar lite åt en sådan hund, tycker dom är väldigt roliga och tillgivna. Kan kanske vare en för krävande hundras som första hund?

Kanske en Cocker spaniel?

Tur att mina föräldrar har hundar även idag så Love kan få sitt begär stillat någorlunda.

Här är Love ca 2 år tror jag tillsammans med Melker, världen snällaste och gladaste Golden retriver.

Det sägs ju att just Golden är en himla bra familjehund, men jag tror att även den är lite för krävande för en förstagångs hund. Det är viktigt att Love känner att han kan rasta hunden själv utan att den drar iväg med honom. Han måste vara starkare helt enkelt.

Love på tur med Dabb, mammas och pappas Jämthund. Han har tyvärr vandrat vidare till de sällare jaktmarkerna.

Det är ju det som är abret med hundar. De lever inte lika länge som vi.

Trots att jag inte hjälpte till så mycket ( eller ingenting egentligen ) med hundarna när jag var liten. Så såg jag dom som fullvärdiga familjemedlemmar. Och varje gång någon av dom vandrade vidare så blev jag så hjärtskärande ledsen. Det var så fruktansvärt sorgligt att komma hem från skolan och inte bli mött av våran hund.

Men jag tänker oxå att det finns något bra med sorgen av en älskad hund. Det är ändå så livet ser ut. Livet och döden. Det är inget skrämmande i att lära sig det redan som barn. Det är ju något naturligt om än vansinnigt sorgesamt.  Kanske lärde jag mig att uppskatta det vi har just nu lite bättre.

11 Comments

 • Christina skriver:

  Jaaa😍 Exakt så har vi det med, mellan barnet fullkomligt ÄLSKAR hundar och hästar.. MEN… Vi har ingen given som kan passa den när vi är bortresta😢 Vilket fall som helst så går det inte så länge katten, Tarzan, lever… Planen efter katten har vandrat hen (vilket inte är så långt kvar då den är över 14 år), är att först ställa upp som hundvakt så barnen och hela familjen går känna på det och även skaffa given hundvakt för framtiden – jag passar gärna din om du gärna kan ha min – Tänker lika som du där att en mindre voffsing är en bra början❤️ Ha en härlig lördag!

  • Christina skriver:

   Blev inte klar… hur kommer ni lösa det med jobb, skola och när ni är borta??? Hund gård och handlucka?? Eller har ni redan givna hundvakter??

   • Anna-Maria skriver:

    Ev så kommer jag plugga på distans och utgår från hemmet. Men blir nog hundgård och ev hundvakt i området…..lite fix och trix blir det allt…:)

 • Kicki skriver:

  Vilka underbara bilder. Just det att dom.är en del av familjen. Fantastiskt vän som drar mej ut i alla väder och håller mej i form. Älskade Melker. Ser fram emot att Love får en lika kär vän. En som en kan berätta allt för och som aldrig skvallrar 😍

 • Malin skriver:

  Inget hem utan hund var länge min devis, men när våra tvillingar kom fick jag prioritera om eftersom hunden inte längre trivdes i vårt kaos… Nu bor hunden hos svärföräldrarna sedan fem år, och vi har så smått börjat med husdjur igen, i form av Sixten Kanin. Underbart även om en hund vore mysigare alla dagar i veckan.
  Tipsar om Shetland sheepdog, ullig, lättlärd och arbetsvillig, men också en soffliggare, lagom storlek för ett barn att hantera, glad och positiv.

  • Anna-Maria skriver:

   Förstår verkligen att hunden fick flytta till svärisarna. Men så himla bra att ni kunde lösa det på det sättet. Love har ju önskat sig en hund så länge men jag drar på det i det längsta. Då precis som du säger, det blir tufft för både en hund och oss i det första tvillingkaoset. ( nästan lite djurplågeri…..Edvin hade bitit den och Alva säkert använt hunden som häst…) Men nu är de ju lite äldre och när vi flyttar in är dom 3,5 ungefär och så måste vi komma i ordning i huset och kanske bygga hundgård och tinga en valp. Så räknar kanske med att vi har hund när de minsta i familjen är 4 år…..blir nog lättare då. 🙂 kram kram

 • Monika skriver:

  Hos oss älskar alla hundar men tyvärr är jag och dottern allergiska så oavsett hur mycket vi önskar kan vi inte skaffa oss en hund. Jag försöker intala mig själv att det är bra att vi inte kan det för den dagen då hunden somnar in är ju så fruktansvärt jobbigt.

 • Sara Bengtsson skriver:

  Åååå, vad kul att läsa om era hundplaner:) Vi står också i startgropen med hund. Försöker hitta en bra ras för vår familj, men det är inte det lättaste. Just nu gillar vi Tollare, men en krävande förstahund. Vi läser vidare! Spännande att se var ni kommer landa!
  Önskar er en fin vecka! Och det är alltid trevligt att kika in på din blogg, verkligen tummen upp!
  Hälsning
  ”Trevliga paret”

  • Anna-Maria skriver:

   Hejsan Trevliga paret 🙂 Men så kul att ni oxå går i hunddrömmar! Du får mer än gärna berätta hur det går! Och alla tipps mottages tacksamt. Var tvungen att kolla in rasen Tollare. Såååå himla fin! Blir verkligen sugen. Tror det är en väldigt pigg och glad hund! Kul!!

Leave a Reply