Skip to main content

Jag skrev igår om att förändringens vindar blåser. Lägenheten är ju såld och vi ska snart ta vårt pick och pack, lämna Älvsborgsgatan och flytta till en andrahandslägenhet. Där ska vi hålla till, medan huset vårt byggs.

Kan ju verka som en liten parantes i livet. Men för oss är det ändå en stor förändring, och lite rackligt känns det allt i själen.

Men gårdagen fick en bit att falla på plats. Plana ut det där värsta rackliga. Ett steg närmare vår dröm!

Vi åkte ut till vår tomt för att träffa en trädgårdsarkitekt. Tanken är att hon ska hjälpa oss att få ordning på stället.

Alltså wow! Så otroligt roligt för oss som har ett så stort trädgårdsintresse, men är sådana nybörjare.

När hon började prata och förklara, titta på trädgrupperingar, vilka träd som var stressade och behöver ge vika för att andra ska få mer kraft. Hur vi kan tänka med gräsmatta, blomsteräng m,m.

Jag var helt i extas! Kändes faktist som om jag skulle kräkas. Inte för att jag på något sätt mådde illa. Men det var nästan för bra! Alla år i lägenhet, som jag längtat uuuuuut!!!! Alla drömmar om jord under naglarna och friheten!

Jag bubblade liksom över!

Vi har ju aldrig sett tomten i blomning, helt underbart var det! Tydligen har vi ett stort kastanjeträd!

Och i en kant på tomten så växer det Hassel. Det var så otroligt mysigt där! Tänker ett fint ställe för koja till barnen.

Hägg!

Så fint med både Konvalj och Gullviva!

Jag kände mig så in i bängen lycklig! Lutade mig en stund mot ett äppelträd.

Det är här jag tänker vila min panna när endast mamman är vaken. Smyga ut när alla sover, stanna en stund och vila allt det där som bor inuti mig.

Min plats på jorden!

När vi var klara var det lunchdags. Jag var så bubblig i hela kroppen och styrda kosan mot närmsta pizzeria/grill. Jag liksom kastade mig över resturangägaren och sa – Hej! Vi kommer bo här om ett år! Vi kommer lära känna varandra för vi äter jätte, jättemycket pizza! Vi kommer bli kompisar……..

Han var inte riktigt lika bubblig som jag och svarade – Hej, eeeehhhh, oj, ok, om ett år sa du…..

Tänker ändå att vi fått vår första kompis i Boo Gård nu!

Ciao Bella! Vi kommer se mycket mer av varandra! ( om ett år i alla fall )

7 Comments

 • AMi skriver:

  Lycka är att se och glädjas åt det som växer! Barn, gullvivor och äppelträd! Härliga bilder och tankar!

 • Kicki skriver:

  Vilka fantastiska bilder. Kan riktigt se den trötta mamman som samlar kraft från ett träd i naturen. Så som du gjorde som barn. Så som jag gjorde när jag vilade mitt trötta huvud mot ett träd och fick kraft till ännu en dag. Nu ska vi ut i skogen för ännu en kraftsamling.
  Älskade barn älskade träd. Kraft!

 • Malin skriver:

  Naturen och växternas magi, oslagbart läkande och lugnande! Där får ni det toppen!
  Tips tips, nu finns receptfritt maskmedicin i lager på Apotea! Jag har redan bunkrat…. 🙂

  • Anna-Maria skriver:

   Jag äääääälsar att du tipsar mig om maskmedicin!!!! Precis det klimatet jag önskar här på bloggen ju! Blommor, blad och en och annan mask…..
   Kram till dig och ha en riktigt fin dag 🙂

   • Malin skriver:

    Det är väl fint när det finns plats för alla, även de objudna husdjuren 😂
    Ha en fin helg!

Leave a Reply