Skip to main content

Godmorgon Måndag! Nu drar inskolningarna strax igång. Imorgon är det Alva och Edvin som börjar ny förskola. Och nästa vecka är det Loves tur att möta en ny skola.

Så mycket pirr just nu!

Vi har ju nämt för både Alva och Edvin att till hösten så börjar de en ny förskola. Nya lärare och nya kompisar. Vi har inte mötts av så värst positiva tongångar från våra treåringar. De vill ju ha sina gamla kompisar till den nya förskolan och framförallt sin älskade förskolelärare!

Men för några dagar sedan så tog vi en promenad till den nya skolan. Packade ryggsäckarna med vattenflaskor och gjorde det hela till en liten utflykt. Allt blev sådär mysigt spännande.

Och när vi kom fram så stod grinden öppen och vi vågade oss faktist in en liten stund. Bara titta. Leka och gunga fick vi göra på själva första förskoledagen sa vi.

Det var stora ögon hos oss allesammans. Titta där! Åhhhhh titta där!!! Kolla!!! Kolla!!!

Det där som kändes så främmande läskigt fick plötsligt ett ansikte. En plats att längta till!

Och nu har de tjatat varje dag ” Nääääär får vi gå till vår skola????”

Sen vet en ju aldrig hur det blir, kan ju bli ett baklås, men just nu känns det bra. Jag är med och skolar in, känner mig själv väldigt förväntansfull. Tycker förskolan ser så fin ut! Men mest längtar jag efter att se hur de kommer utforska de nya och hur de använder sig av varandra, när de nu är så nytt.

Tryggheten har de ju med sig.

Så sista sommarlovsdagen för våra små, men ändå väldigt stora barn. Imorgon drar det igång. Då går vi in i det där nya! Möjligheten att Alva och Edvin träffar kompisar som kommer hänga med framåt, upp i skolåldern, vidare i livet är ju ganska stor. Den tanken är så fin.

Spännande!

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

2 Comments

  • Malin skriver:

    Här lämnade vi första dagen på fritids idag. Stora barn med nya ryggsäckar som rymde både regnställ och inneskor. Tror tusan de hade vuxit några cm när de kom hem 😅 Pga Corona har vi knappt haft nån inskolning, men de tog varann i hand och vinkade hej då som ingenting, att ha varandra var visst lika bra som att ha mamma där. Det är fantastiskt med tvillingbandet!

Leave a Reply