Skip to main content

Under bilresan hem igår så pratade Morgan och jag om hur nöjda vi var över att vi städat så fint innan vi åkte. Bäddat rent i alla sängar, tvättkorgen tom och visst städade vi ur kylskåpet. Jaaaa så bra vi är sa vi.

Men de där med att städa ur kylskåpet…….ehhhhhh, vi hade visst glömt ett helt gäng ostar, de där fina ostarna som vi glömde ta med upp till stugan, de var kvarglömda…..lukten…..den lukten……

Nog om gamla ostar, hur gick det egentligen med mitt mål då? De där med att jag under semestern skulle åka ett Vasalopp? 9 mil?

Jorå! Tillsammans med pappa skidcoachen blev det ett Vasalopp och lite till. 12,5 mil skrapade jag ihop! Jag känner mig allt lite skrytsam, men att träna så alla dagar, hela semestern, inte ge efter för tröttheten. Det känns så jädra gött!

Nu kan det ju låta som om jag är något slags proffs på skidor. Ingalunda! Jag stapplar mig allt fram ibland, har just lärt mig att bromsa och att byta spår är ett riktigt osäkert kort. Men de är ju det som gör mig så glad. Att fast jag inte har någon fallenhet för detta så tycker jag det är så kul! Och när jag sista dagen drog i mig 1,5 mil och höll den högsta farten på hela semestern, då jublade jag. Lite som om poletten trillade ner. Längd är ju rätt tekniskt och när en får till en stunds klarhet i skidandet då känns det mödan värt. Plus att pappa bjöd på varm hemmakokt svartvinbärssaft! Ja ni fattar! Jag längtar redan tillbaka!

Vi åkte både dagtid som kväll. När el ljusspåret slog på så det gnistrade i snön då känns ju allt som Narnia.

En kväll fick vi med oss min systers son Albin på en kvällstur. Jag var tvungen att ställa mig och fota underbarnet.

Där uppe i backen står Albin med sin morfar.

Tjoff så var de förbi och jag fick allt kämpa en del för att ta mig ifatt.

Tänk om det kunde komma lite snö i Stockholm, tänk om det kunde bli lite mer skidåkning för mig denna vinter. Drömmer, drömmer! Har inte packat undan pjäxorna ännu!

3 Comments

 • erik dahl skriver:

  Kul att kunna hjälpa till. Konsten med motion träning är att just göra det man satt upp som mål. Det gjorde du med bravur !!

 • Magdalena skriver:

  Ja visst är det något magiskt med snön, och att vara ute och åka skidor. För min del är det slalom, men känslan är precis likadan. Längtar så till vårt sportlov när vi ska iväg en vecka.

  • Anna-Maria skriver:

   Åhhhh jag önskar vi kunde fara iväg på sportlovet oxå! Önskar dig allt gott och hoppas ni får ett toppenlov 🙂

Leave a Reply