Skip to main content

Jag kan nog inte räkna alla husvisningar vi varit på!  Alla helger vi dragit med ungarna till olika villaområden för att leta efter just vårt hus, ja dom är oändliga. Och så många vi ratat; för litet, för stort, för nära stora vägen, för nära stan, för långt från stan, för litet kök, för få rum, för liten trädgård, för få badrum och ibland hus som är fint renoverade men inte passar våra behov och kommer bli tvungna att riva det dom precis byggt.

Våra behov är ju ganska specifika för en stor familj, 2 vuxna och 4 barn. Ja, det kräver ju en del när det gäller förvaring. 5 sovrum går säker att ordna men hur gör man med förvaring? Det är ju logistik och förvarning vi behöver. 4 barn som ska borsta tänderna samtidig, var gör man av 400 overaller, 6000 par vantar. Det är inte ett par skidor som behöver ställas nånstans utan 6 par skidor, 40.000 hjälmar. Alla barnen har olika intressen och de behöver sin plats i förvaringshelvetet. Vi behöver inte stora fina rum med lyxiga fina spa-avdelningar vi behöver ett hus med funktion för en stor familj.

Ytterst sällan har drömvillan dykt upp där allt klaffat. Men har det gjort det…ja då är prislappen varit där efter.

Morgan har under  hela resan drömt och tjatat lite på mig att:
– ”Vi köper en tomt!” ”Vi bygger själva! Vi kan ju bygga vår dröm!”

Jag har skakat av mig hans drömmerier och fnyst:
– ”Är du galen!!! Hur ska vi orka det? Hur skulle det bli? Så osäkert?

Sånt blir alltid för dyrt och det drar ut på tiden. Tänk om byggfirman går i konkurs, tänk om de bygger fel, tänk om… tänk om  blixten slår ner…”

Morgan gav upp men efter alla hus vi inte fick så började jag långsamt tänka om…

Fan, tänkte jag… Vi har klarat av att gå från 2 till 4 barn, dramatiska förlossningar som kunnat sluta illa och vi har klarat av första året med tvillingar! Alla resor med barn vi gjort medan Morgan har filmat, låter mysigt men ja, det är några blogg-inlägg jag kan berätta mer av. Men… Vi klarar av allt!  Vi orkar ju vad som helst!

Med en ny inställning till husdrömmen ändrade jag sökstatusen på Hemnet till ”Tomt” istället.

En ny jakt drar igång!

Leave a Reply