Skip to main content

99% av min tid går åt till omvårdnad, särskilt såhär under föräldraledigheten. Jag steker tusentals pannkakor brer en miljon mackor, läser sagor, tvättar skrubbsår och plåstrar om. Jag älskar de! Men någon gång då och då är det värdefullt att få ta en dag ledigt från föräldraledigheten. Få åka dit där jag varit barn till dom som omvårdat mig, proppat mig full med pannkakor och satt plåster på mina sår. Både de där såren som kan uppstå inuti samt de som blöder på knät.  Mamma mötte upp med bil i Borlänge och sen bär det av mot Kvarntorpet och Ami och Johan. Så fin dag! Jag fick prata som en besatt om huset utan att dom tröttnade och när jag tröttnade på att prata fick jag lyssna på deras samtal. Äta vildsvin med svampsås, hamna i paltkoma och lyssna på de vuxnas samtal sådär som när jag var barn. Det politiska läget, familjerelationerna. Här kan jag vara totalt mig själv. De här människorna har känt mig från start, sett mig genom allt och accepterar mig som  jag är. Det är värdefullt!

Ami har hängt upp skyltar på lövträden. Då skogsbolaget som ska avverka skogen, lovat att just lövträden ska sparas, så har Ami försäkrat sig om att det verkligen ska bli så!

Jag älskar tydligheten!

Varför ha en julgran när man kan ha ett älghorn. När jag var 5 år så gjorde jag julpynt i form av Konsums pralinpapper som jag trädde snöre i. Såhär 35 år senare hängs dom fortfarande upp i julhornet varje jul! Hur fint är inte det?!

Jag åkte hem på kvällen så mätt så nöjd och så påfylld med värme.

6 Comments

 • Ann-Marie skriver:

  Så viktigt att ta sig liiite egentid då och då, för att ”tanka kraft” och fortsätta det serviceyrke som mammarollen innebär. Lite ”ombytta roller” att få umgås ensam med mamma – låter som en ljuvlig dag!
  Fantastiska bilder och så kul att följa dig 🙂
  Ha en underbar dag <3

  • Anna-Maria skriver:

   Tack! Vad roligt att du följer! 🙂 Ja ”tanka kraft” är nödvändigt! Tyvärr lätt att glömma av ibland….Allt gott/ A-M

 • Anita skriver:

  Vilken underbar beskrivning av bästa grannarna på Kvarntorpet, dem är jag också innerligt tacksam för.
  Spännande att få en närmare inblick i er vardag och resan mot drömhuset =).

 • Erica Kring skriver:

  Hej!
  Låter jättemysigt med föräldralivet.
  Dock är det viktigt med egentid då och då, så man har ännu mer busenergi till barnen igen! 🙂

  Kram till er alla från mig.
  Erica

Leave a Reply