Skip to main content

Åh! Igår var en så himla bra dag. Förkylningarna har sakta men säkert glidit undan och alla var på fint humör.

Jag lyckades rensa min eftermiddag och begav mig till Wille och Loves skola. De hade nämligen något som kallas ”Skojoggen” Vi traskade till Tantolunden och där hade lärarna gjort en bana om 800m. För varje varv fick man en böna. Och för varje böna skänktes det pengar till Clowner utan gränser och deras viktiga arbete.

Vi värmde upp till musik och alla var pepp!

Wille, Love och jag hade en stunds taktiksnack innan loppet. Hur många varv kunde vi springa? Jag sa att vi börjar med ett varv, men visst vore det skoj att försöka oss på två varv?! Vi hade 30 minuter på oss. Planen var att inte gå ut för hårt i början. Ta det lite piano. Men när startskottet gick var det svårt att stå emot. Att springa sådär, tillsammans med glada ungar det är ren lyx för mig! Lärarna hade skrivit på marken olika hejarop, upp för backen, nu är du snart uppe, nu är du snart i mål. Några lärare sprang men många stod längs med banan utrustade med diverse instrument och hejade fram barnen. Så fint!

Så fin dag! Jag hade kryddat målet lite genom att erbjuda Wille och Love en slant för varje genomfört varv att skänka till Clowner utan gränser. Och när vi sprungit 2 varv skrek Love. ” Vi måste kämpa för Clownerna! Ett varv till!” Det slutade med hela 4 varv för Wille som trots att han nyss tillfrisknat från förkylning promenerade runt i 4 varv. Love drog ihop 5 varv! Ungen sprang alltså 4 km!

Som sagt. Detta är lyx i sin renaste form för mig. Rörelseglädje när den är som bäst. Frisk luft och glada ungar! Jag älskart!

Och här hittar ni veckans podd. Trevlig lyssning https://play.acast.com/s/familjendahlalling/cec7511a-b3de-47d8-8139-9507a1e68cdf

4 Comments

 • Kicki skriver:

  Men nu platsar han ju i stafett laget….kortaste sträcka 4.5 !!👍🥇
  Heja Love och Wille! 😍😍

  • Anna-Maria skriver:

   Ja! Precis! Vi pratade om det och han är taggad! Till sommaren springer vi igen! kram

 • AMi skriver:

  En BRA-DAG! Bloggen idag så bra! Viken härlig känsa för lärarna att ha engagerade föräldrar och barn! Och; Vi har lyssnat på poden. Så bra ni är! Eftersom jag inte har/är med i facebook säger jag det här: Vad ni är BRA! och så mycket klokt ni hinner med att prata om på en halvtimme. Och annat bra; Jag ska hämta ”Mansboken” på biblioteket imorgon. Fick meddelande att de köpt in den efter att jag frågat efter den. Biblioteket i Lindesberg – BRA.
  Willes och Loves skola verkar jätteBRA! Tänker på tv-programmet ”Din hjärna” och hur viktigt det är med rörelse och motion. Hurra för er som springer och går! Nu ska jag ut och mata fåren!

  • Anna-Maria skriver:

   Åh tv-programmet ”Din hjärna” måste jag se! Lyssnade på hans sommarprat som var så bra. Viktigt! Stor kram

Leave a Reply