Skip to main content

Jag har nämt det förr, men för ett tag sedan investerade vi i en trädgårdsarkitekt, som ska hjälpa oss med vår trädgårdsdröm. Jag lovar att visa ritningen här när den är 100% klar. Men jag tänkte ändå börja prata lite om växtligheten 🙂

Trädgårdsarkitekten Susanne har gett oss en hel drös med växtförslag och jag älskar allt!

Låt oss börja med vårlöken, de jag ska sätta till hösten och som förhoppningsvis kommer titta upp nästa vår. Min plan är att börja i liten skala med allt. Funkar det så utökar vi åren som kommer.

Men det vi förhoppningsvis kommer att se vid denna tid nästa vår är Blå bägar krokus.

Gulli, gulli gull!

Orkidenarciss ”Thalia” så skir och vacker.

Lite mer av det pompösa slaget är ju denna Allium lök Purpel sensation, den tar plats på ett bra sätt.

Jag tänker på nästa vår. Att vi är ute hela familjen, det har börjat skymma och är så där ruggigt kallt det kan bli en tidig vårkväll. Men en bara måste vara ute lite, lite till. Magnolian har ju gått i blom och vem vill gå in då?

Något barn har säkert tagit av sig skorna för att en bara måste känna ordentligt på marken, visst är det inte vinter mer nu. Visst ska vi springa utan strumpor och skor! Blåsippan i backen står och allt det där.

Tillslut sänker sig mörkret kring oss, vi säger godnatt till vårlök och knoppande träd. En barnanäve full med vitsippor är lite frusen och jag torkar bort en rännil med snor under nästippen.

Vi går in i vårt hem, kanske tänder vi en brasa och tänker på förra våren. April 2020 känns så avlägsen, allt det svåra är så långt bort. Vi har inte glömt, men det ligger bakom oss. Våren 2020 är lagd till handlingarna och vi längtar istället till nästa dag, har det kommit upp någon mer lök då och vad knoppar här näst, hur ska vi få klart trädkojan och hur håller vi råddjuren på avstånd. Och om några dagar kommer vänner och familj och hälsar på.

Vi ska ha fest i vår trädgård. Nästa vår!

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

Leave a Reply