Skip to main content

Godmorgon! Utanför vårt fönster är det fortfarande kolsvart. Men här inne luktar det gott av nybakt bröd!

Jag fick ju så mycket energi  efter mitt besök hos Ami och Johan, så i går kväll satte jag en sådandär kaljäst deg. Att jag inte gjort det förr?! Superduperenkelt och snabbt, in med degen i kylskåpet över natten och så in i ugnen på morgonen!

Jag använde mig av Fridas recept, som ni hittar här https://blogg.alltommat.se/fridasbakblogg/2020/01/05/nattjasta-frallor/

Alva och Edvin satt framför ugnen och klappade händer av förtjusning. Och när jag öppnade ugnsluckan och doften av nybakad bröd slog emot oss! Trevligheternas trevlighet!

Kan själv såklart!!!!

När jag bodde hemma så bakade mamma ofta bröd. Tyvärr hade jag inte vett att uppskatta det då. ” Har vi inget köpebröd?” frågade jag. Suck alltså och förlåt mamma!

Men doften av nybakade rågsiktskakor fyller mig alltid, alltid med trygghet!

Jag åt mina frallor med stark ost och marmelad samt en stor balja kryddigt te.

Bra start på helgen, får se om resten av familjen vaknar snart och undrar om de stora barnen oxå kommer fråga efter ”köpebrödet”?

3 Comments

 • Kicki skriver:

  Du är förlåten…..själv ville jag ha köttbullarna på burk i stället för mammas hemmagjorda!😉

 • Susanne skriver:

  Jag gjorde också Fridas nattjästa frallor o helgen! Så sjukt goda! Och snabba! Det är helglyx om något!☺️
  Tror alla barn föredrar nåt köpt istället för det man gör själv. Min yngsta knorrade (såklart) över det nybakade brödet… Tonåringarna åt dock. Och jag.
  Tycker det är så mysigt att hänga här på din sida. Finns alltid nåt att läsa. Och jag känner igen så mycket från när mina barn var små. Hade ingen legogubbe i kaffet men väl en fjärrkontroll i tvättkorgen. Rimligt, liksom. 😉
  Kram!

  • Anna-Maria skriver:

   Verkligen helglyx! Får nog sätta en deg även till denna helg. Blir så himla glad över din fina kommentar! Och fjärrkontroll i tvättkorgen…..stooor igenkänning 😉 kram

Leave a Reply