Skip to main content
BlomsterFamilj

Nu drar jag i handbromsen och en oinbjuden gäst.

By 2019-08-054 Comments

Godmorgon Måndag!

Ny vecka, nya tag, nya möjligheter och allt det där….eller?

Vi går in i sista semesterveckan, Morgan jobbar Mån,Tis men resten av veckan är vi lediga tillsammans.

Det är så lätt att ramla in i tankarna att nu, nu måste vi verkligen suga ut det sista av ledigheten. Utnyttja varje sekund med roligheter.

Jag håller i mig själv en stund och tänker istället att det är nu vi ska göra ingenting, ha lite tråkigt, vila för tusan!

Hela våren, ja för all del hela året, ok senaste två åren har varit en jädra spinn. Vi har lagt i högsta växeln, tryckt gasen i botten och kört. Jädrar vad det har svängt i kurvorna, vi har undvikit att krocka trots att vi stundtals varit nära.

Men nu, nu är vi ju faktist ute på andra sidan. I början av semestern var det så svårt att inse det. Som om det inte gick att bromsa, den där resan vi åkte på som var allt annat än vilsam. Vi ville framåt, vidare, inte stanna!

Jag drar i handbromsen nu! Nu andas vi en stund, kanske att det får bli någon liten miniutflykt till tomten och dess omgivningar. Det ska visst regna i Stockholm, det är bra! Kanske får det bli ett nytt pussel, något vilsamt och lite tråkigt! Kanske lite yoga för mig. Vi får se.

Målet är inställt på lite lagom mys, vila huvudet i händerna och glo på regnet därutanför. Inte gå ut på en hel dag.

Fast en sak måste jag undersöka mer noggrant! Vad! Eller snarare VEM gör såhär med mina pelargoner? Dom verkar vara under attack ju! Någon som vet? Larv, lus, fluga? Hittar inte den oinbjudna gästen!

4 Comments

 • Miriam skriver:

  Det är en liten grön larv som äter upp de fina bladen. Sitter oftast på undersidan, och är typ en-två cm… en omgång med såpvatten gör säkert susen!👌Det gjorde det för oss!Lycka till! Och stort tack för din härliga ärliga blogg och er fantastiska podd! Love you!💙

  • Anna-Maria skriver:

   Åh! Tack snälla för tips! Blomspruta skall inhandlas snarast! Och tack snälla för rara för fina ord! Det värmer! kram kram

 • AMi skriver:

  Bra initiativ att göra ingenting en stund. Något som är svårt men nödvändigt! För övrigt väljer jag varje morgon att låta bli att göra måsten innan jag hunnit kolla dagens text – dvs Anna-Marias blogg. Jag hinner stanna och fundera lite, glädjas och förundras. Tack för det Anna!
  Däremot vet jag ingenting om pelargonangreppet men jag tycker det ser ut som om det är en liten emoji, som biter på den?

Leave a Reply