Skip to main content

Veckans poddavsnitt hittar ni här https://play.acast.com/s/familjendahlalling/toadyk-kindpussarmedcarolaochskarmtidensomstandigtgnager-

Vi pratar skärmtid, spel, YouTube och allt det där med internett.

Vad händer med barnen? Detta är min största akilleshäl i föräldraskapet. Jag tycker att vi hamnar snett här!

Jag har heller inga egna referensramar när det gäller just speltid. Inte var  det väll så värst länge sedan jag var barn ( eller….?) men  hemma hos oss sysslade vi aldrig med spel. Hade kompisar med nintendo och det kunde vi köra någon gång, en timme då och då, roligare än så var det inte. Större var liksom inte utbudet.

Men nu! Utbudet som finns på nätet när det gäller både spel och information. Så mycket bra och så mycket skit!

Hur skyddar man sina barn från ( ursäkta språket ) internetts mörkaste rövhål????

När jag tänker på barnens tillgång och utbudet som finns på internett så är det som att tänka på vart rymden slutar. Jag tappar kontrollen och famlar mig omkring!

Borstett från skärmtid så hamnar vi även i ett toalettdyk och vem har kärleksbombat Carola Häggkvist?

Trevlig lyssning!

2 Comments

  • Christina skriver:

    Tack för en ett bra poddansnitt🌹 Igwnkänningen är stor, och jag kommenterade det lite i FB-gruppen i hopp om att fler kommenterar det här med hur man gör med barnens skärmtid… Som tur är är oxo mina barn aktiva och har två sporter i veckan var + att det leks med vänner och görs läxor. Ibland är man tacksam för pluggning inför prov och läxor då det tar skärmens tid… Jag sätter absolut grenser och det är inte snack om timmar med paddan. Tänker precis som du, vad kommer det här göra med dom på sikt.. Men sen finns det ju bra grejer dom håller på med på nätet oxo precis som ni pratade om i podden☺️ Ha det bäst😘 Kram❤️

    • Anna-Maria skriver:

      Ja, visst är det precis så med skärtid både bra och dåligt ju! Den där balansen….:) tack för att du lyssnar på podden! kram kram

Leave a Reply