Skip to main content

Söndagen började verkligen inte bra. Alva och Edvin vaknade kl 05 och var inte på sitt charmigaste humör. Jag och Morgan var riktigt slitna, Wille och Love fastnade framför sina skärmar i vanlig ordning.

Först kände jag faktiskt att, nä vi sitter av den här dagen i soffan, jag orkar inte hitta på någon som helst aktivitet. Låt ungarna titta på tv och spela dataspel tills ögonen ploppar ut, jag bryr mig inte.

Problemet är ju att jag bryr mig, jätte, jätte mycket. När jag ser dom hålögda hänga med gamnacke över någon skärm får jag som tryck för bröstet.

Turligt nog kom jag på att Wille och Love fick en sån bra bok i  present från Ami och Johan. ”Svenska träd”. Så vi reste oss ur soffan. Fyllde en påse med muffins och drog till vår tomt. Vi skulle använda oss av boken och artbestämma träden.

Love gick in med hull och hår och första trädet var ett klart klätterträd!

Vi träffade våra grannar för första gången. Och berättade om våra planer kring hus och trädgård. Dom visste exakt vilka sorters äppelträd vi hade, samt vilka som gav bäst äppelmos. Massor av olika sorter eller säger man art? Några tidiga och några sena. Och det finaste av allt. Ami! Du hade rätt! Vi har ett stort Grå päron mitt på tomten, som tydligen ger söta små päron. Jag får nästan dåndimpen! Tänk er till våren! Vilken blomning!

Det var lite kallt men barnen sprang omkring sådär som barn ska. ( tycker jag ) Ingen skärm så långt ögat kan nå. De lektes tillomed med kottar!

Kurragömma! Wille och Edvin vann pris för bästa gömställe….

Och tydligen har vi vatten i brunnen. Tyvärr är jag rädd för brunnslock……hua när jag tänker på…..nä kan inte ens med att skriva. Brunnslocket känns idag riktigt ”rackligt” vet inte om det går att fixa till. Annars får det ryka helt enkelt.

Snödroppar! Vilken lycka! Tack för boken Ami och Johan! Jag reste mig ur soffan och vi fick en riktigt fin eftermiddag.

4 Comments

 • Christina skriver:

  Hej 🙂
  Vilken härlig tomt och trädgård ni kommer ha!! Kommer bli så b ä s t :-))))

  Kramiz

 • AMi skriver:

  Gråpäron! Grattis! Så kul att ni faktiskt startat erövringen av tomten.

  • Anna-Maria skriver:

   Ja så roligt! Och verkligen tack vare er att vi åkte dit i söndags! Utan boken hade vi nog degat i soffan hela dagen. 🙂

Leave a Reply