Skip to main content
FamiljHusdrömmen

Vart i processen är vi….och hur väljer man tillsammans?

By 2019-03-244 Comments

                                                               I samarbete med Anebyhusgruppen.

Ja, hur går det med husbyggandet egentligen?! Händer det något?

Jorå, bygglovsritningarna är inskickade och under granskning. Så fort ritningarna har blivit godkända och vi har fått ett beviljat bygglov så kommer jag visa ritningarna och planlösningen…..om dom blir godkända….

Det är ju lite pirrigt detta med bygglov så vågar liksom inte ropa hej ännu.

Men i väntan på besked så har vi en del val att göra, som köket tex. Hur ska det se ut?

Valen kan ju nästan kännas oändliga, och vart ska en börja. Då är Villaskaparkatalogen toppen! Enklare blir det inte!

Bara en liten detalj, en ska ju komma överens oxå!

Morgan är såååå mycket långsammare än mig. Han väger varje val på våg. På gott och ont. Jag vill hela tiden komma vidare och det snabbt. Ja det blir bra, kör på det, säger jag, ibland utan att tänka efter, utan mer bara för att få pricka av en grej till på listan.

Tänker att vi kompletterar varandra. Men en kan ju passa på att göra och  lämna in valen när maken är iväg på jobb…… Det går ju så mycket snabbare då……

Eller så låter man helt enkelt ungarna välja!

4 Comments

 • Christina skriver:

  Det är klart ritningarna går igenom😘 Det måste det ju bara… Vi bestämmer att det gör det tycker jag! Förstår pirret ändå, att gå o vänta på ett sånt jätteviktigt beslut… Det med katalogen verkar ju verkligen jättekäckt😃 Kollar ni i köksaffärer oxo? För idéer och inspiration? Det gjorde vi, och det hjälpte mig jättemycket. För mig var just köket oerhört viktigt då vi valde öppen planlösning och liksom är i kök och vardagsrum hela tiden. Fins ju så mycket att välja på och man vill ju vara nöjd och trivas i sina val i många år. Jag tackar oss nu, att vi var noggranna med våra val då, då jag fortfarande är nöjd idag.
  Skickar lite tips på ”olika tänk” på mail om du vill? ( märker hur mycket jag älskar det här med inredning och att det är det jag borde ha jobbat med egentligen..,)
  Kram❤️

  • Anna-Maria skriver:

   Jag håller tummarna för att du har rätt 🙂 Vi har kollat en hel del i köksaffärer, men ärligt talat blir jag helt snurrig….jag tänker bara funktion och Morgan tänker mer helhet och att allt ska passa ihop med vår delvis öppna planlösning….vi får se vart det landar. Ja jättekul och se bilder på tänk 🙂 kram kram

 • Gilla Spahr skriver:

  Ett tips till köket, som vi fick när vi byggde hus och är mycket nöjda med, är:

  Lägg på 10 cm på djupet av arbetsbänkarna. Dvs 70 cm istället för standard 60 cm.
  Det lilla ger så mycket mer yta.

  Stort lycka till med byggandet!!

Leave a Reply