Skip to main content
Familj

Vasaloppet då och nu.

By 2020-03-02One Comment

Jag har tittat på Vasaloppet från tv soffan så länge jag kan minas. Mamma och pappas hjärtan har alltid klappat hårt för just längdskidor. När jag var liten tyckte jag det var hyfsat tråkigt att sitta en hel dag och glo på…ja på vad?  Snö  och snoriga skidåkare. Men jag satt ändå där och klippte pappersdukar eller roade mig med något annat pyssel.

Nu x antal år senare tycker jag det är sååå mysigt! Att krypa upp hela familjen i soffan, täcken, kuddar, frukost ( som sen blir lunch ) och heja på åkarna. Ja ok Wille och Love tycker det är kul i ca 15 min. Men Alva och Edvin hejade järnet.

Tittar ändå tillbaka på den lilla familj vi var när jag var liten. Tänk om vi vetat då att mamma och pappa skulle bo strax utanför Mora och vara engagerade i själva Vasaloppet. Pappa hjälper till och vallar skidor och mamma står vid målet och säljer sina handstickade tröjor, vantar, mössor m.m

Och när eliten for förbi Hökberg ( där min pappa vallar skidor ) då tittade Wille och Love upp från sina paddor och sökte intensivt med blicken. Inte efter någon av de där skidåkarna i täten, utan efter den där skidåkaren som är deras morfar och som kanske kunde komma med på bild.

Så fint att jag nästan blir tokig ju! Allt har mamma alltså stickat för hand!

Jag vill ju så gärna åka Tjej Vasan!

Nästa år kanske? Hoppas!

One Comment

  • Monika skriver:

    Vilka fantastiskt fina saker din mamma stickat! Vantarna! 😍 Önskar de fanns att köpa här där jag bor.

Leave a Reply