Skip to main content
Trädgård

Vi är lite dumma i huvudet!

By 2020-06-28One Comment

Jo så är det nog, vi är lite kokko bello, jag och Morgan alltså….

Det är nämligen så att dagen efter att vi förmodligen får flytta in. När vi knappt vridit om nyckeln i låset för första gången, så kommer det ett lass med rullgräs. Närmare bestämt nästan 500kvm gräs…….

Vi ska alltså, ( jag och Morgan samt 2 kompisar ) rulla ut en 500 kvm stor gräsmatta dagen efter att vi flyttat in…..

Ehhhhhhh…….hur tänkte vi där?

Visst är vi lite kokko men samtidigt rätt kul. Ibland tänker jag, att Morgan och jag är såååå olika. Men jag ser ju oxå att vi är vansinnigt lika. Har vi bestämt oss för att ha en gräsmatta första sommaren då blir det så. Snabbt ska det gå! Vi liksom plöjer på med allt! Lite stillhet kanske vore bra för oss. Men nu när vi ändå har ångan upp med flytt så kan vi väll lika gärna rulla lite gräsmatta.

Hur svårt kan det vara?????

Planen var först att vi även skulle förbereda marken. Att vi skulle beställa några ton jord ( har höjt marken med ca 10 cm ) och sedan helt enkelt vandra över tomten med skottkärra och fösa ut jorden för hand.

Ja men heeeereeeguuuu ni hör ju! Vi har ju även 4 barn och en hel drös med jobb som oxå ska fixas med, förutom flytten. När vi googlade rulla gräsmatta så verkade det så superduper enkelt. Och kanske är det inte hjärnkirurgi, MEN det är inget en gör i en handvändning!

Jag är så väldigt glad att vi anlitade en trädgårdsmästare/projektledare för detta. Tack Åsa!

Med en minigrävare tog det knappt 2 dagar att få ut jorden och jämna till. För oss hade det tagit hela sommaren.

Idag ska vi åka ut och förbereda än mer. Jämna/platta till och fösa ut jord på lite fler ställen.

Ska bli väldigt spännande detta! På onsdag, själva gräsanläggardagen ska det regna. Det är ju superbra för själva gräsmattan, men jag undrar lite huuuur mycket det kommer regna. Kan ju bli lite geggigt kanske?

Jag herreguuu en erfarenhet rikare kommer vi i alla fall att bli! 🙂

Allt kommer att ordna sig! Allt kommer att bli bra!

One Comment

  • Malin skriver:

    Åh vad jag känner igen mig! Det löser sig är mitt mantra, min man blir galen. Men oftast löser det sig faktiskt. Det kanske blir lite rörigt och lite stressigare än det hade behövt, men det löser sig!

Leave a Reply