Skip to main content

Jädrar vad det kan skava att samla ihop alla pinalerna och flytta, samtidigt som allt annat pågår i en rasande fart. Jag springer så fort jag kan och ändå hinner jag ingenting. Jag ökar farten men allt går bara långsammare.

Att tima flytten med en redig pms är väll inget jag hade valt om jag hade haft en chans att påverka. Men så står jag där svettig, stressad, arg och ledsen om vart annat. Alla oförätter blossar upp och när Morgan råkat få med sig mina hörlurar till jobbet kokar jag över. Allt blir för trångt. Jag får inte plats i mig själv längre.

Men det är då vi gör det! Vi sluter en pakt. Istället för att fastna i allt det där svettiga tröttsamma tjafset, så lägger vi ner. Det är inte just den här veckan vi ska dra igång något bråk. Detta är veckan vi ska vara extra snälla med varandra. Fast tiden är så knapp, så är det till parken vi ska gå, fast vi inte hinner så är det glass vi ska köpa!

Tjafset de får vänta, och kanske, när det är dags att vädra ut, så är allt redan bortblåst och det där som var så stort, att jag inte hade mina hörlurar, det kanske inte var så farligt ändå…. Kanske var jag bara rädd, rädd för allt det nya.

Men håller vi i varandra nu så går det ju bra!

Förutom att pakta så har vi  ju även poddat! Länk till veckans avsnitt hittar ni här https://play.acast.com/s/familjendahlalling/4095e58b-fb3b-45c5-8215-8b4fa52b3312

Trevlig lyssning!

9 Comments

 • Ulrica Söderqvist skriver:

  Det är första gången jag kommenterar ett inlägg fast jag följt denna underbara bloggen från början. Jag har tänkt så många gånger att jag skulle skriva men det har inte blivit av. Men NU så kände jag att jag bara måste få skriva….. Ni är den mest fantastiska och underbara familj jag någonsin ”mött”. Mött er har jag ju inte men jag skulle önska att ni ingick i min vänkrets för ni är så härliga och naturliga. Ni bjuder på allt i ert underbara familjeliv tillsammans med era härliga ungar (jag älskar att följa tvillingarnas upptåg). Inget är tillrättalagt utan ni delar verkligen allt som sker i er vardag. Jag beundrar er och ni är såå fantastiska föräldrar. Nu i sista inlägget så kände jag bara att varför gör inte alla så…bara gå till parken och ät glass istället när varken tid eller ork egentligen finns. Kram till er alla. Från en mamma/mormor <3

  • Anna-Maria skriver:

   Tusen tack för att du tar dig tid och skriver till mig! Helt underbart att bloggen även blir en kommunikation mellan er som läsare och mig. Jag delar ju med mig av högt och lågt och jag blir så glad när det tas så varmt emot som hos dig. Tusen tack igen och önskar dig en riktigt fin kväll/ A-M

 • U40+ skriver:

  Tänker på några i vår närhet som flyttade hem till norrbotten när äldsta barnet skulle börja skolan. De vuxna flyttade hem men barnen tyckte först det var konstigt att lämna huset, grannar och vänner. För de hade det alltid varit bara semester att åka norrut till släkten. Detta är nu många år sedan och barn anpassar sig lätt och får nya vänner. Bara ett ytterligare perspektiv på barns resp vuxnas tankar kring flytt. Ni kommer få det så bra alla i eran tillfälliga lgh och sen i huset👍 Behöver barnen byta skola?

  • Anna-Maria skriver:

   Tack snälla 🙂 Nej barnen kommer gå kvar i samma skola medan huset byggs. Om ett år hoppas vi på förskoleplats för Alva och Edvin i närheten av huset, även Love kommer få byta skola. Wille kommer då gå sista året på mellanstadiet och är så stor att han kan ta bussen själv till och från skolan, så han får gå kvar i sin ”gamla” skola. Så ser planen ut nu i alla fall, men det kan ju ändras längs med vägen. Dom bygger även en högstadie skola just i närheten till vårt framtida hus. Känns riktigt bra! 🙂 trevlig kväll kram kram

   • U40+ skriver:

    Låter ju jättebra att inte all förändring händer samtidigt. Skolbyte kan komma sen och nybyggd skola hade ju varit perfekt att få gå i sen. Det brukar rekommenderas om föräldrar ex skiljer sig att det är bra om en förälder kan bo kvar i ursprungs hemmet samt inte skolbyte direkt då det blir nog många förändringar för barnet/-en.

 • Malin skriver:

  Så himla bra pakt! Såna skulle man sluta oftare, i semestertider inte minst, när man är tätt tillsammans länge. Vi slöt en pakt när våra tvillingar föddes, att låta udda vara jämnt i alla sammanhang, och att inte fatta stora avgörande beslut det första året. Det visade sig vara bra, för i efterhand kan vi konstatera att det är inte säkert vi hade levt ihop idag om inte den pakten hade kommit till.
  Tack för en bra podd idag, stor igenkänning på skägget. Även brösthistorien kändes igen, mitt bröst flaggades dock inte i mataffären, men på annan allmän plats 😂

 • U40+ skriver:

  Låter ju jättebra att inte all förändring händer samtidigt. Skolbyte kan komma sen och nybyggd skola hade ju varit perfekt att få gå i sen. Det brukar rekommenderas om föräldrar ex skiljer sig att det är bra om en förälder kan bo kvar i ursprungs hemmet samt inte skolbyte direkt då det blir nog många förändringar för barnet/-en.

 • Elisabeth Wall skriver:

  Jag brukar inte kommentera men nu bara måste jag! Vilken underbar familj ni är! O vilken pakt ni slöt, det borde fler göra. När det går för fort o man inte hinner med, då går man till parken o köper glass. Man väljer bort tjafsandet! Så jäkla klokt! Kram på er o lycka till med flytten.

  • Anna-Maria skriver:

   Hej! Vad kul att du kommenterar, välkommen 🙂 Önskar dig en riktigt fin dag! / A-M

Leave a Reply