Skip to main content

Yes! Nu är alla helt friska! Och visst verkar det som att skolan kommer hålla öppet?! Det har varit hög frånvaro i skolan pga alla förkylningar och nya förhållningsregler kring sjukdom. Lärarna har anpassat sig och skickat hemuppgifter. Mycket bra! Roliga uppgifter som funkar att göra hemma. Tex titta på engelsk film utan text osv. Bra för mig med ju!

Det är så mycket sorger och vedermödor runt om i landet just nu. Inte minst för alla småföretagare, gäller ju även oss. Men jag såg ett företag som skrev något så förtröstansfullt – ” Vi ställer inte in, vi ställer om!” 

Fint så!

Igår kombinerade vi dåligt väder och ledsna bananer med ett bak. Jag tycker det är kul att baka med barnen, blir såklart superrörigt och kladdigt, det stör mig inte. MEN! Det som stör mig är konflikterna jag måste hantera kring själva baket. I synnerhet när det gäller två stycken treåringar.

Men jag har kommit på tricket. Allt ligger i förberedelserna. Det är där vi ofta hamnar snett. Vem ska hälla i mjölet???? Min, min, min!!!!! Ghaaaaa!!!!

Jag förbereder helt enkelt med att blanda allt det torra i en skål och det geggiga i en annan.

Överlämnar bananmosandet  och rörandet till barnen.

Minimalt med bråk! Maxat med trevlighet!

Och när doften av ingefära, kanel och banan tillsammans med mängder av florsocker spred sig i lägenheten, mmmmmmmm!

Vi ställer inte in, vi ställer om och anpassar oss! 

Önskar er alla den bästa av Lördagar, kram!

Ps. jag utgick från Leila Lindholms recept det hittar du här https://www.leila.se/klimatsmart-banankaka/

Leave a Reply