Skip to main content

Wille!

För 11 år sedan idag fick jag för första gången upp dig på mitt bröst. Jag slogs av en omedelbar kärlek. En förunderlig känsla av att, här är du nu, men visst har du alltid gått vid min sida, visst har vi alltid varit tillsammans!

Jag får svårt att formulera mig för all min kärlek stockar sig i halsen. Men jag ska göra ett försök.

Att få se dig växa upp, följa dig. Det är det största.

Det finns ingen som ser så rätt igenom mig som du.

 Jag blir som genomskinlig och är så tacksam för det. I perioder när jag gått vilse i för mycket jobb, när jag varken vetat ut eller in. Då har du vilat din blick på mig, och jag förstått vad som är rätt och riktigt. 

Idag blir du 11 år och tonåren är bara ett ögonblick bort. Du är påväg mot något och jag lovar att släppa taget pö om pö, även om det ibland är svårt. Vetskapen om att jag inte kan skydda dig från allt är så förlamande smärtsam. Men ett vet jag! All min kärlek får du och jag ser ju redan nu att den skyddar dig.

Älskade unge! 

Vilken storebror du är, alldeles för snäll, tänker jag ibland.

Hur du stillat min oro genom att älska dina småsyskon redan i magen.

Idag är det din dag och hela världen den är din!

Du kommer resa dej och gå,
du kommer lära dej mitt namn.
Det kommer tidvis att bli svårt,
det blir kallt, och åskan kommer gå.
Men jag ska gnugga dig varm,
jag ska viska ditt namn,
du ska somna i min famn.
Vi kommer älska dej då.
Och det kommer att bli tjat, och vi kommer säga nej.
Du kommer smälla i dörrar, och skrika:
”jag hatar dej.”
Det blir många hårda ord när du sätter oss på prov,
för att se om vi står kvar.
Vi kommer älska dej då.
Och så kommer det en dag,
när någon sliter ditt hjärta itu.
Du gråter på ditt rum, och vi undrar: vad gör vi nu?
För den tröst som vi vill ge, den vill du inte ha.
Du kommer vända dej bort, du kommer be oss att gå.
Och vi, vi kommer älska dej då.
Du växer och blir stor,
och en dag är du längre än jag.
Hittar nån annastans att bo, det är tyst,
ditt rum står tomt.
Vi ställer in nåt gammalt skräp,
och blir sittande en stund
och tänker tillbaks.
Vi kommer älska dej då.
Men det kommer alltid finnas dom,
som vill sätta dej på plats.
Och dom som vill tala om att du är ingenting värd.
Men då minns du vad vi sagt,
och du vet att dom har fel.
Du kommer inte höra på.
Du kommer vända dej och gå.
Och vi ska följa dina spår,
vi vill veta vad du gör och hur det går.
Och sen efter några år,
sitter vi barnvakt så ofta vi får.
Och vi är stolta, kan du tro, stolta som få
när vi ser dej med dom små.
Vi kommer älska dej då.
Och så en mörk och kulen höst,
när din far är gammal och mor är trött.
Då tar du dej tid, kommer över nån söndag med en flaska vin.
Du gör vinter i vår trädgård,
medan vi sitter och ser på
och sen äter vi en bit.
Vi kommer älska dej då.
Jag lägger handen mot din kind.
Mina läppar mot din panna.
Och jag viskar några ord som du inte kan förstå.
Men som ska skydda dej ändå.
Låtskrivare: Oscar Danielson

7 Comments

 • Kicki skriver:

  Älskade Wille. ❤🎂

 • AMi skriver:

  Wille! Grattis till Dig idag! På vår sovrumsvägg kan vi följa Dig genom alla Dina elva år på alla almanackor som hänger där. Vi önskar Dig och alla i Din familj fortsatt lycka på resan genom åren. Men det viktigaste är här och nu för er alla sex! AMi

 • Christina skriver:

  Mmmm❤️Grattis Ville igen verkligen och verkligen till dig som mamma och er som föräldrar❤️ Han är så fin och duktig och fantastisk och unik – precis som ni❤️ Ha en riktig, riktig fin födelsedag tillsamman😍 Hurra för Ville och er och livet😍

 • Hanna skriver:

  Fina bilder! Den sången är så fin, vemodigt vacker.

Leave a Reply