Skip to main content
FamiljMemory laneTvillingarna

Det är då som det stora vemodet rullar in.

By 2019-02-273 Comments

Det är bara två veckor kvar till visning av lägenheten. Så alltså hög tid att rensa garderober städa ur förråd och göra fint på balkongen. Vår lägenhet är ju faktiskt riktigt fin. Men allt vårt bös ligger liksom i vägen.

Mitt i renset och röjet så slog det mig, vi ska inte bo här mer. Alltså missförstå mig rätt. Jag är färdig här! Men all tid vi har bott här, alla barnafötter som rusat omkring och gjort avtryck. Jag känner hur vemodet sipprar in.

En barnhand mot en  smutsig fönsterruta, finns det något gulligare?

Jag rensade ut bland barnens kläder. Det mesta som är urvuxet skänker vi till välgörenhet. Men dessa två små, små, små stickade tröjorna måste jag bara spara. Min mamma som stickat. Tänk vilka små gryn dom var.

Och så hittade jag en kartong eller ska jag kalla det en tidskapsel. Hjälp! Brev får en bästis som pluggade i London, Kuvert med mormorshandstilen, korten på mig. Den jag var då. Samma men olika. En annan dag ska jag bläddra och läsa. Men idag fick locket läggas på, i dubbel bemärkelse.

Kolla här då! Fantastiska fotograf Klara Granberg hade i uppdrag att fotografera för Nöjesguiden på temat vinnare. Hon vill ha någon som kunde gråta en skvätt. Och gråta det kan jag….

Ja jösses, vemodet sköljde över mig. Så länge sedan och ändå bara ett andetag bort på något sätt.

3 Comments

 • Michaela skriver:

  😂

 • Marie skriver:

  Så himla spännande. Vi är också precis i uppstartsfasen (tittar i kataloger, bestämmer oss för vad vi vill ha etc)
  Den fina ritningen Morgan har på plattan Hur har ni gjort den? Vilket program använder ni? Eller det är kanske Anebyhus som har levererat det. Lycka till ska bli kul att följa er resa.

  • Morgan Alling skriver:

   Hej Marie! Morgan Alling här. Programmet är gratis och heter Adobe Sketch. Grymt bra. Tar lite tid att hitta rätt penslar för att just göra ritningar. Det var arkitekten Ingemar som tipsade mig om programmen. Älskar det idag. Om jag bara kan hitta min Ipad-penna…..

Leave a Reply