Skip to main content
Matlagning

Det där med käket.

By 2020-02-112 Comments

Jag ställde ju frågan för ett tag sedan ”vad önskar ni läsa mer om här på bloggen” Ett av önskemålen var bla detta med käket. Vad lagar vi för mat och kan jag inte dela med mig av lite inspo?!

Jag blev så himla glad över detta, för har haft en riktig svacka när det gäller matlagningen. Barnen går ju på något slags rullande schema bestående av en salig blandning av halvfabrikat. Pannkakorna gör jag själv men annars rullar jag ut fiskpinnar, köttbullar, korv, hamburgare, nuggets i en salig bladning. Det är de som funkar för barnen utan att jag behöver truga. Men själv tycker jag det smakar pyton. Krögarpytten funkar fin men annars vill jag ha mat gjort från grunden.

Så när jag få fick detta önskeinlägg kände jag att jag behövde styra upp mig igen. Såhär kommer en del käk jag lagat på sista tiden. Smaklig spis 🙂

Först ut har vi ”Linneas lax i citronsås” receptet hittar ni här på Linneas skafferi ( hon har räddat många middagar för oss ) https://linneasskafferi.se/2018/02/09/lax-i-citronsas/

Jag adderade lite mer av både dill, rom och citron, så gott! Tror lite räkor på hade varit pricken över i.

En annan favorit här hemma är Mac and cheese! Alltid med sallad till. Middag utan sallad känns sorgligt.

Recept hittar du här https://blogg.svt.se/susanne/2017/02/mac-cheese/

Oxå väldigt bra matblogg!

En lunch som sträcker sig över hela helgen är denna rissallad. Hittade den i Husmorsornas köksalmanacka, kokboken är nerpackad och hittar inte receptet på nätet men på en höft gör jag ungefär såhär.

Koka råris 4 portioner, låt det svalna, blanda i citron saft ( jag tog även citronolja ) hacka i rödlök, äpple. Ha i majs och ärtor. Jag tinade en sån där påse med både majs, ärtor och paprika. I med två burkar tonfisk i olja. Krydda med örtsalt. Jag gör en sås av gräddfil och chilisås och kokar ägg till. Gott!

Mycket pasta blir det! Här i en variant av kyckling, vitlöksost och grönkål! Recept hittar du här https://www.coop.se/recept/kycklingpasta-med-vitloksfarskost

En tager vad en haver middag kan blir så tråkigt, men ibland har en tur och hittar massa gött i gömmorna.

Jag kokade bulgur i grönsaksbuljong, blandade med rödlök, soltorkad tomat, hackad basilika  och mozzarellabollar. Till detta åt vi rostbiff och tzatsiki. Gott, gott!

2 Comments

  • Susanne skriver:

    Åhh vad mycket gott du har gjort! Vill laga allt! – helst nu på en gång!😁 Min hjärna spinner igång och tänker på hur rätterna går att göra mjölkfria… även om det blir förvånansvärt bra så kommer man aldrig ifrån att riktig grädde är godast. 😉
    Nu har jag fått skitbra idéer inför kommande mat-vecka! Tack! 😘

    • Anna-Maria skriver:

      Heeej 🙂 Vad kul att du gillar. Mmmmmm grädde är ju gott 🙂 vi brukar köra på laktosfritt. kram kram

Leave a Reply