Skip to main content

Men hörrni, nu är det väll ändå dags och titta lite närmare på vår husdröm. Idag tänkte jag att vi skulle kika lite på fasaden och omgivning näst inpå huset.

Att göra detta, titta närmare på just huset, dyka ner i vår husdröm. Det är så stort, så omvälvande, så makalöst roligt. Jag känner mig ungefär som om jag är 5 år gammal och det är kvällen före julafton. Den där julaftonskänslan en hade som barn, fast upphöjt till tusen!

Låt mig då presentera.

Villa Dahl Alling!

Här har ni fasaden. Det man kommer se från vägen sett, när en kikar in mellan träden, buskarna och den prunkande trädgården. Jag ryser längs hela ryggraden faktist!

Huset kommer målas vitt, med rött tegeltak och grått foder. Du älskade Villa Dahl Alling, jag skulle kunna äta upp dig!

Jag har lite svårt att hitta något liknande hus med samma färgsättning som vårt. Men detta ( taget ur Anebyshuskatalogen ) kanske ändå kan ge en någorlunda bild av just färgen. Fast dörren vår kommer vara grå.

Nu har vi traskat upp längs grusgången och rundat huset på höger gavel. Här är våran huvudentre. Välkomna in! Dörren kommer målas grå i samma färg som fodret. Drömmer redan om första julkransen år 2020!

Jag drömmer mig ju än hit än dit och har även vissa målbilder. En bild är starkare än de andra. När vi nyss flyttat in, kommit hyfsat i ordning.

Då, då ska jag gå ut på vår förstukvist, med mig ska jag ha en kopp kaffe och en bit vallmokaka recept från Elsa Billgren hittar ni här https://elsa.elle.se/citron-och-vallmokaka-recept/

Där ska jag sitta och lyssna till barnens skratt och skoj runt knuten. Kanske ser de mig inte ens. Jag får njuta en stund i min glugg av vila. Kaffe, kaka och barnskratt! Nyp mig i armen, denna dröm kan faktist slå in!

Hur tänker jag då kring blommorna där på vår förstukvist? Hmmmm får kanske bli något lite mer näpet där, till våren definitivt penser i alla fall.

Eller åhhhhhh förgätmigej!

Vi fortsätter att runda huset och tittar nu på huset baksida. Här ligger groventren, där går vi in när vi är helt täckta i lera eller snö.

Kolla in de smala lite längre fönstret. Innanför det långa smala fönstret leder en trapp upp till övervåningen. Ljuset där blir nog fint så det förslår.

Kanske blir det en pergola här med ett angränsande spabad hörnet.

Hur hög mysfaktor får man ha???

Eller så kör en rätt och slätt på budgetvarianten, badkar!

Ärligt talat har jag innan, inte riktigt förstått det där med pergola? Inte tak men ändå något? Vad?

Jag har ändrat mig!

En kan ju gunga där!

Och sätta fast segeltak!

Eller låta växterna göra jobbet!

Ehhhhhh!!!! Hur fint!!!! Jag tappar målföret och det är bäst att vi vandrar vidare och tittar in runt knuten.

Nu har vi snart rundat huset, men tittar först på vår vänstra gavel. Där kan man kika in i vår vinterträdgård och över den våran balkong. Där jag ska yoga var och varannan morgon.

Godmorgon Villa Dahl Alling!

Ja men titta! Här kan en ju stå och sträcka ut tårna.

Nu kanske ni tror att jag är värsta yogin?! Absolut gillar jag yoga, men hamnar mest i något slags stretchprogram. Och allt som oftast landar jag i barnets position, där jag alltid somnar!

Tänker mig egentligen att hålla balkongen hystat ren, endast yogamatta och någon belysning.

Men! Det kanske kommer visa sig att det är helt omöjligt att odla något på tomten. Kanske rådjuren tar allt? Kanske blir balkongen vårt enda odlingsställe?

Det återstår att se helt enkelt.

Då var vi tillbaka där vi började. Framsidan, husets hjärta ändå.

Vi kommer att ha altan och här kan det ju hända i princip hur mycket som helst! Mitt på huset har vi även ett tak som går ur, där kan det bli rätt mysigt!

Här låter vi klorofyllet ta över! Jo jag tackar ja!

Eller varför inte något att gunga i!

Duka långbord och bjuda syrran med familj på midsommarfest!

Att nyttja alla årstider!

Tänk om kvällen….

Eller helt enkelt varsin stol till mig och Morgan, där vi kan sitta och ömsom läsa bok, ömsom snegla på barnens framfart.

Och sen låter vi altanen breda ut sig, precis hur som helst.

Altanen styr och vi dansar efter.

Det här med att låta altanen omfamna träden, det är väll ändå en kärleksaga!

Hur gör vi med blommorna då?

Hmmmm det tål att tänkas på, men Jätteverbena sätter liksom pricken över i.

Eller så anlägger man en rabatt mitt i trädäcket.

Nä! Blommorna på altanen får allt vänta lite på sig. Går jag loss där, så kommer detta inlägg aldrig att ta slut.

Ja ni hör ju, jag är helt såld och har totalt kärat ner mig i vårt hus!

Många är drömmarna och alla kommer inte slå in. Det vet jag ju, men det gör alls ingenting.

Nu ger jag mig hän i detta och mina drömmar dom har inga som helst gränser och jag älskar det!

Ps här hittar ni veckans poddavsnitt. https://play.acast.com/s/familjendahlalling/261ae91a-fec3-4af0-b74c-7b7587954e69

12 Comments

 • Moa skriver:

  Det är så underbart att läsa dina blogginlägg! Jag kan verkligen se huset framför mig. Vi är strax bakom er i vår framfart. Väntar just nu in bygglovsritningar från Eksjöhus, så ska vi därefter designa vårt kök. Hur underbart!? Vi ska dock flytta lite längre, beger oss från Stockholm till Gotland 😅

  • Anna-Maria skriver:

   Men så roligt att du gillar bloggen! Och så himla kul med en till husbyggare! Det är ju verkligen en speciell resa! Men underbart med Gotland!!!! Kan man följa er resa någonstans? Lycka till med allt! Snart har ni säkert ritningarna i handen och det är så kul!!! Kram kram

 • Mormor Greta skriver:

  Vad jag blir glad av dina härliga inlägg! Att du delar med dig av dina tankar och din livsglädje till oss främlingar (och med all säkerhet familj och vänner förstås!) är så underbart generöst. Tack för en finfin kärleksfull, vardaglig, naturlig, positiv och (h)ärlig blogg, så befriad från prestige och yta💚

  • Anna-Maria skriver:

   Hej! Du anar inte vad dina ord värmer! Tack snälla för att du tar dig tid att skriva! Blir såååå himla glad! Stor kram

 • Petra skriver:

  Vilket fantastiskt, målande inlägg!äntligen något annat än de bilder man letat sönder på Instagram,#byggahus
  #bygganytt #nybygge😂jag känner verkligen igen mig i din resa!vi flyttade in i vårat nybyggda hus i mars och jag nyper mig fortfarande i armen att jag har haft ett sådant flyt att jag jag/vi lyckats göra detta!Ni kommer att ha en fantastisk tid!husbygget blir nästan som en graviditet😂som en bebis man längtar efter❤️

  • Anna-Maria skriver:

   Åhhhhh ni har flyttat in! Grattis! Ja visst är det som om man väntar barn! Så roligt ju! Kram kram

 • U40+ skriver:

  Så härligt att få vara med i era planeringar och tankar. Kan nästan känna era känslor av lycka att sitta och planera och snart se det växa fram i praktiken. Tänk när grävskoporna sätter sina första ”spadtag”. Något av det bästa jag vet är att planera ombyggnationer både inne och i trädgården med min an. Både små närliggande projekt och större på lång sikt. Då känns det så Vi när vi planerar framtiden tillsammans.

  • Anna-Maria skriver:

   Ja men visst är det fint att göra detta tillsammans! Ibland tänker jag att vi borde gjort detta för länge sedan. Men inser oxå att det var först nu vi var redo! 🙂

Leave a Reply