Skip to main content
AnebyhusgruppenHusdrömmen

Mina drömmar far iväg än en gång.

By 2020-01-105 Comments

I samarbete med Anebyhusgruppen.

Nu var det visst alldeles för länge sedan jag drömde mig bort till vårt hus. Jag har ju redan drömt mig kring trädgård https://anna-maria.se/mitt-dromigaste-inlagg/ och fasaden https://anna-maria.se/drommarnas-fasad/ samt entre plan https://anna-maria.se/valkommen-att-titta-in-i-huset-pa-entreplan-jag-fortsatter-dromma/Jag tycker det är dags att vi tittar på övre plan!

Här har ni då ritningen till vår övervåning! Det är ju här vi har alla sovrum, samt ännu ett allrum, det är här en kan dra sig undan om en känner att det blir allt för stimmigt där nere. Men en sak i taget. Vi börjar på nedre plan och tar trappan upp!

Vi kommer att ha ett långt fönster mitt i trappan så här kommer ljuset att flöda, här hänger vi upp våra tavlor, ni får tänka bort den amerikanska nationalromantiken, titta hellre in här för att se vår kompis och favorit konstnär Björn Anderssons verk https://bca69.com/

Det första vi möts av när vi hastat upp för trappan är ett allrum. Här får det allt andas myskväll!

Mattor, kuddar och fluff vill jag ha, trots att jag ryser obehagligt när jag tänker på hur det kommer vara att dammsuga upp alla popcornrester ur ryamattan…..

Äh! Vi skippar att dammsuga och tassar in i mitt och Morgans sovrum, detta känns faktist en smula heligt. Vår nattsömn har varit rätt så störd de senaste åren, men barnen börjar bli större och jag tror faktist att jag kommer få sova här inne, en hel natt, ostörd! Låter inte det som en dröm?!

Ljust och rent vill jag ha det. Här råder ordning och reda! Sängen är alltid bäddad, lakanen luktar alltid sommar, ett fönster står på glänt och kanske läser jag mig till sömns. Ok, detta är för bra för att vara sant, men drömmen och tanken är fri! Eller hur?!

Såklart har jag en bukett med blommor nära min huvudkudde. Det sista jag ser när jag somnar och det första jag vilar ögat på när jag vaknar. Drömmen!

Närmast fönstret tror jag även vi har ett skrivbord. Här ska det författas både blogg och bok!

Det här med garderober då? Jo förstår ni, vi kommer att ha en stor walk in closet……ghaaaa så härligt!

Ordning och reda råder även här. Åh, jag får nog göra ett helt eget blogg inlägg kring vår garderobssituation just nu, den är som ett krig. Jag längtar ordning!

Men nog om ljusa, svala sovrum och lyxiga garderobslösningar. Nu ska jag visa kanske något av det bästa med hela huset! En gömd toalett, 3 kvm av ren lycka!

Den här lilla pärlan ligger liksom gömd bakom garderoben, hit kommer ingen annan att hitta förutom jag! Att öppna dörren och kliva över tröskeln ska vara som att ramla in i en stor fluffig syrendoftande badhandduk.

Inget kiss på golvet, bara så rent och härligt. Att ha magsjuka här inne ska vara som bli omhuldad av sin mamma, en sval hand på pannan och allt kommer att bli bra! Mmmmmmm

Vi har ju faktiskt ett badrum till på övre plan, lite större och för hela familjen. Tonen kommer att gå i ljust grå och här ligger tonvikten på bra förvaring!

Det ska vara lätt för barnen att hitta toapapper, tandkräm m,m. Nuförtiden kan jag få ett sms från badrummet ” Mamma! Toapappret är slut…..”

Barnens rum då? Åh! Här hade jag gärna skapat magi. Värden är hård så det räcker och blir över, här kan vi väll låta fantasin leda oss!

Eh! Är detta ett dockskåp eller en hel stad? Låt mig bli 3 cm hög så jag kan flytta in!

Här skulle jag kunna ligga och läsa sagor mest hela natten. Baaaara en sida till ( kommer jag tjata )

Visst vill jag skapa magi i barnens rum, men tänker oxå att det får de göra helt själva. Välja och fundera, låta det växa fram. Deras alldeles egna kryp in.

Ja! Så gick jag loss på Pinterest och drömde mig bort igen. Visst vet jag att det kommer råda röra här uppe, säkerligen kommer jag trampa på både lego och popcorn. Men det kommer vara vår röra och jag kommer att älskar den, precis lika mycket som mina drömmar!

5 Comments

 • AMi skriver:

  Det är fantastiskt roligt att se (och höra) hur huset växer fram i text och bild! Och alla härliga utrymmen. Och så mycket plats för förvaring och Din alldeles egna dolda toalett! Första januari var det sex månader på dagen, sedan jag stod lutad mot grindstolpen på ”tomten”. Och nu ett hus i en trädgård, vid en väg! Snart ett hus med innehåll, snart ett hus med familj! Vilken saga!

 • U snart 50 skriver:

  Så fint och mysigt ni kommer få det. Allrummet på övervåningen för mina tankar till en kompis hus när jag var barn. Det var stort med alla fyra barnens sovrum uppe och just allrum fyllt med kuddar och mysfiltartar och madrasser. Där fick barnen ta plats. Nästan lite bohemiskt men så mysigt att vara och sov över där. Ni kommer få det så härligt och vilket lyx med extra toa innanför ert sovrum. Bra med många toaletter då ni är så stor familj. Vi har också tre och det har verkligen behövts med tre barn med kompisar. Så härligt att få följa er husbyggeresa.

  • Anna-Maria skriver:

   🙂 låter ju supermysigt! Ja något sådant får det nog blir, ska bli så spännande och se hur vi hamnar i huset, kommer nog ta ett tag innan vi bor in oss. Stor kram och trevlig kväll

Leave a Reply