Skip to main content
AnebyhusgruppenHusdrömmenTrädgård

Mitt drömigaste inlägg.

By 2019-07-1311 Comments

Nu tycker jag faktist att det är dags att vi dyker ner i mina trädgårdsdrömmar! Ni som har följt bloggen från start vet ju att min längtan efter en trädgård är nästintill svår.

Tack och lov  för Pinterest! När min längtan känns för ohanterlig går jag in och söker på bilder, inspiration till vårt framtida hem. Jag svävar iväg, men det kostar faktist ingenting att drömma!

Så låt mig guida er, välkommen till min dröm!

Men just denna bild är faktist ingen dröm. Den är från Susanne, trädgårdsarkitekten som ska hjälpa oss forma vår trädgård.

Bilden visar tomten efter att vi fällt en del träd, vissa försvinner till förmån för huset, andra pga att dom tar för mycket energi från resterande trädgård eller helt enkelt är för trötta.

När vi började fila på vår husdröm så hade vi en gemensam tanke. Vi vill skapa ett öppet hem! Det ska vara lätt att ta hem kompisar, för både barn och vuxna. Alla ska vara välkomna. Men det ska oxå finnas plats för att dra sig undan. När man söker en stunds lugn och ro.

Vi tänker vår trädgård i följande rum.

1- Barnens avdelning, 2- köksträdgården 3- gräsmattan/äng 4- äppellunden 5- hänget närmast huset ( hänget närmast huset kommer i ett senare inlägg, annars blir det bara fööööör lååååångt )

Men vi börjar med entren.

Välkommen hem skriker denna grind till mig!

Vi kommer ha två ingångar till vår tomt. En ingång blir bilväg och kommer ligga längst ut till höger. Men vi kommer även ha en ingång mitt på tomten mellan två björkar som redan står där. När man kommer släntrandes från skogspromenaden eller från badstranden.

Vora allt fint med en grind där!

Nu kommer vi nog inte ha staket, blir nog en häck istället. Men denna är väldans fin! Grönt är skönt!

Du snirkliga gång! Vad gör du med mig! Vart för du mig? Tänk knastret under skorna. Åhhhhhh!

Bäst att inte förvilla sig allt för långt, vi viker av till den lekfulla avdelningen. Här är det lite mer skogstomt, hasselbuskar samsas med både ek och kastanjeträd.

Lite laglöst och på svaj. Underbart!

Barnen vill ju så gärna ha en studsmatta, jag kan ha lovat dom en, men oroar mig för gipsade ben om sommaren. Men om jag  gör den såhär mysig så dom inte vill hoppa i den……. Äh, fattar att min önskan är lönlös. Men visst kan en studsmatta bli fin om kvällen i alla fall.

För att inte tala om den här utomhusbion! Den skulle ju ta myskvällarna till en ny nivå!

Ja, jag vet att jag drar iväg. Men detta var väll ändå en rimlig och smart lösning! Lastpallar blir långbord till ett barnkalas. Fiffigt!

Funkar även kvällstid!

Men låt oss vandra vidare till köksträdgården. Odlingar i pallkrage och ett litet växthus som skymtar därborta. Oj, oj, oj tänk att få fart i några tomatplantor! Kliva in, nypa lite tjuvar och äta tomaten som om den vore ett äpple…..Dra mig baklänges!

Men ska vi odla så får det bli i något slags hägn. Kryllar av rådjur kring vår tomt. Rör inte min gröda!

Blir upprörd bara jag tänker på det, så låt oss vända blicken ytterligare ett varv. Visst ska vi ha en del gräsmatta men även sommaräng, för humlor, bin och romantiska kvällar.

Den här bilden har jag bestämt lagt upp förut. Men vi har ju ett stort Gråpäron mitt på tomten, tänk att omfamna trädet med detta. Ett ställe att dra sig tillbaka till, med en bok eller den där påsen godis en vill äta ifred.

Mmmmmmm fler ställen att dra sig tillbaka till. Det där äppelträdet jag ska vila pannan emot när endast mamman är vaken. En fin bänk där! Eller så får det stå naket som det är, vill ju komma åt att krama ju!

Vi måste titta lite på blommorna oxå, visst blir det en rabatt någonstans!

Den här färgpaletten alltså!!!

Lavendel! Ge mig mer lavendel! Mitt favoritrecept på lavendeldrömmar hittar ni här https://www.tasteline.com/recept/leilas-lavendeldrommar/

Och bolltisteln, så dramatiskt tjusig!

Pioner och daggkåpa gifter sig fint!

Men belysningen då, hur tänker vi där?

Tänk att belysa någon av våra stora ekar. Nästan läskigt ju! Men mest helt magiskt!

Bara tanken som sätter gränser, och så plånboken såklart….men varför inte en paraplyfest!

Jag skulle säkert kunna lägga upp 100 bilder till. Men då kommer ni förstå hur galen jag faktiskt är……

Tipsar istället om att läsa en fin artikel om vår husdröm i Anebyshusgruppens tidning, länk hittar ni här https://anebyhusgruppen.se/inspiration/artiklar/vagen-hem-for-morgan-alling/

Ja, där var dom drömmarna! Älskar att drömma om drömmarnas trädgård!

11 Comments

 • Malin skriver:

  Åh, jag delar din dröm om en stor trädgård med rum för alla. Tyvärr erbjuder mina nuvarande 600 kvm bara plats för ett litet trädgårdsland och nån rabatt, en massa bollspel och en studsmatta (som ännu inte bidragit med nga benbrott, inne på fjärde året). Men nångång…
  Fantastiska bilder, Pinterest är lätt att fastna i!

  • Anna-Maria skriver:

   Fast tänk ändå, 600 kvm rätt hanterligt att sköta om! Vi hade stor tomt även på landet och det kan kännas övermäktigt. Därför har vi bestämt att en del av tomten på landet får ha mer skogskaraktär. 🙂 Men så bra att ni klarat er utan benbrott! Det bådar ju gott! 😉 Trevlig kväll kram kram

 • Kicki skriver:

  Vilken fantastisk tur runt er trädgård. Älskar det. Kommer gärna och sitter under päronträdet…leker i hasselsnåret…eller ränsar bland lavendeln ❤😍💐

 • Christina skriver:

  Anna-Mariiiiia!! Är du MIG???? Varför är vi så liiika?? Jag blir nästan rädd… Din dröm är min… Hade jag haft den tomten framför mig, hade jag planerat och drömt och tänkt EXAXT likadant😍 Dina tankar, visioner och drömmar är vackra, unika, underbara och sköna och vet du Anna-Maria.. dom går ju att förverkliga🤩🤩🤩 You are in the flow girl.. and let it happen!!!! Pussssss❤️

  • Anna-Maria skriver:

   Ja men visst är det härligt med drömmar! Och när man kan dela dom! Superkul ju! Jag hoppas på paraplydrömmen, det vore något de 😉 Skönt o höra att ni klarat er utan benbrott! Då vågar jag nog jag med 🙂 kram kram

 • Christina skriver:

  PS, vi är inne på våran tredje studsmatta.., har haft det sedan 08’an varit 3 år och inga benbrott ännu😂💓💓❤️🙌😘😘😘

 • Ulrica Söderqvist skriver:

  Alldeles ljuvlig, även om det kommer att ta tid så är jag säker på att många av dina trädgårdsdrömmar kommer att bli uppfyllda <3

  • Anna-Maria skriver:

   Ja om 10% av drömmarna skulle gå i uppfyllelse så är jag väldigt nöjd 🙂 trevlig kväll 🙂

Leave a Reply