Skip to main content
AnebyhusgruppenFamiljHusdrömmen

Välkommen att titta in i huset på entreplan, jag fortsätter drömma.

By 2019-10-036 Comments

Tjosvejs!

Visst är det väll dags att drömma lite igen! Jag har ju redan drömt lite både här https://anna-maria.se/mitt-dromigaste-inlagg/

och  där https://anna-maria.se/drommarnas-fasad/

Och nu tänkte jag vi skulle drömma oss bort på entreplan. Vi öppnar dörren till vårt framtida hem. Villa Dahl Alling vad göms där bakom dörren din?

Välkomna in i första hallen, vi kommer att ha två ingångar, en huvudentre och en grovingång. Min dröm är att hålla huvudentren lätt och ledig, där vi liksom kliver in för att få se rakt igenom hela huset, här snubblar vi inte över några skor, sura gympapåsar eller allmänt bös. Böset hängs nämligen av i groventren.

I vår huvudentre är det alltid sommar, lätt, ledigt och en hatt på svaj. Doften av linblommor och kaprifol.

Allt böset förvaras alltså i groventren, här tänker vi oss något mer omklädningsrumsaktigt, var och en har sin egen plats och inga vantar kommer någonsin komma bort……tror ni detta är den dröm som kommer att slå in…..( själv är jag lite tveksam till det där med borttappade vantar, men drömma kan en ju alltid…)

Mina drömmars hall!!!! Åhhhhhh!!!

Men det som kanske är det allra finaste är ju att ni gläntar på dörren till Villa Dahl Alling och kliver in, så kommer vi att se rätt igenom huset ner mot vår ”vinterträdgård”. Den känslan när vi första gången kliver in genom dörren. Det blir nästan för stort för att ta in ju!

Svårt att hitta en bild som beskriver detta, men tänker mig någon sådant här.

När vi nu har klivit in och hängt av oss så kanske vi snabbt måste in på toaletten. Då hastar vi bara snabbt in rakt till vänster och hittar badrummet på nedre plan.

Grönt är skönt och blått är flott!

Nu är vi avhängda och händerna luktar konvalj från badrummets tvål. Vi är nog lite hungriga och släntrar in i köket. Här öppnar sig hela huset, vi har själva köksdelen där funktion står högt på listan. Två diskmaskiner, stor kyl och frys! Jag ryser! Vi kommer ha fläkten inbygd i taket, när vi står och lagar käk vid spisen så ser vi rätt ner i vardagsrummet. Kanske sprakar en brasa nere i högra hörnet.

Det ska bli spännande att se sen hur vi hamnar när vi käkar. Här har vi ju fler allternativ, antingen sitter man beredd direkt vid spisen och jag liksom kan slänga in pannkakorna rakt från pannan till  ungarnas gapande munnar. Eller om vi har lite mer tid och inte är så panikhungriga, då sätter vi oss vid matbordet helt enkelt.

Efter maten vill jag ha kaffe! Den intas framför brasan såklart!

Barnen vill ha varm choklad och värma fötterna efter att rumlat runt i snön.

Kanske gör vi en chokladfest av alltsammans.

När den värsta sockerchocken lagt sig vill jag pusta ut i soffan.

Kanske har vi ingen tv här. Kanske pratar vi mer med varandra. När vi pratat klart är det i alla fall dags att gå in i biblioteket, nu vill vi läsa! Att läsa Harry Potter här känns ju som en vinstlott!

Detta rum får nog även fungera som gästrum. Här tror jag mina föräldrar skulle sova gott!

Men nu till något vi suktat efter enda sen vi steg in genom dörren. Det som vi såg skymta längst bort på husets kortsida. Vinterträdgården! Här kommer ljuset flöda och sommartid bor det nog en del Mårbacka härinne.

Här kommer även ett långbord stoltsera

Här dukar vi upp till middagsfest! Men till största del kommer detta vara ett bord där det får pågå saker. Ett pussel har vi alltid igång, pennor, kritor och papper ska alltid finnas tillgängligt, något som får pågå och inte behöver plockas undan.

Och i skymningen strax innan jag gått ut för att säga godnatt till äppelträden och resten av vår trädgård, då lägger jag en patiens, dricker mitt kvällste, kanske nyper jag i en dr Westerlund och sniffar förnöjsamt. Jag är hemma här!

Detta var vårt entreplan, framöver måste vi gå ner för trappan och kika på källaren, för att inte tala om övervåningen! Det får bli ett annat inlägg.

Dessa drömmar! Jag älskar dom!

6 Comments

Leave a Reply