Skip to main content
Drömmar

Drömmen om en katt!

By 2020-02-268 Comments

Ja men är det inte så att skaffar en hus så skaffar en katt? Eller?

Vi hade katt när jag var liten. Vi hade haft hund länge, men katten blev liksom mitt alldeles egna husdjur. Grålle! Ja först hette han Grållan, men vi upptäckte snart att det var en Grålle.

Jag gillar katter! De är ett så mysigt inslag i hemmet, oftast rätt självständiga och det tycker jag känns fint. Sen finns det ju ingen bättre musjägare! Jag är så vansinnigt rädd för gnagare, eller ärligt talat har jag som en fobi! Jag är uppvuxen på landet, det rasslade i väggarna och under diskbänken såg vi ofta muslort. Men katterna höll det alltid i schack!

Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om vi fick in möss i huset och Morgan skulle vara bortrest så jag blev tvungen att jaga ut den själv……jag ryser så det gör ont i tänderna av bara tanken.

Så får nog bli en katt, som förhoppningsvis kan rädda mig ur en eventuell knipa…..

Men vilken sort?

Birma katten är ju vacker så det förslår! Men att plocka fästingar i den pälsen…….känns som ett heltidsjobb. Vi hade bondkatt och kanske att det får bli just en sådan?

Kolla in syrrans katt när den var bara ett litet pyre…..åh!!!!!!

Min systerson med katt. Myyyyyys!

Vi hade två katter till förutom Grålle. Minns när en utav dem var med ungar.

Jag vaknade en morgon och det var helt blött i sängen, var då kanske 12 år och trodde jag pinsamt nog kissat ner mig. Men så var inte fallet. Katten ( som jag inte mins namnet på ) hade fött sina ungar i mitt knäveck. De låg där och snuttade så fint och jag var och är så förundrad över att jag legat så stilla om natten och inte råkat rulla över den lilla familjen.

Ja, så om vi inte hade nog med drömmar om hus, hund, trädgård så kan vi även lägga till drömmen om en katt på listan 🙂

Ps här hittar ni veckans poddavsnitt https://play.acast.com/s/familjendahlalling/01236468-a842-44ea-8284-65b391e8d33b

8 Comments

 • Christina skriver:

  Mijau ja😍 En katte-lusk är både mysig och bra att ha!! Vi har ju en liten tjockis med korta ben, Tarzan heter hon, då vi oxo trodde det var en kille först.. Vi har haft henne sen innan barnen, hon är 14 år nu. Inte så snabb längre, men verkar fortfarande må bra, och tar gärna en mus eller en sork som har vägarna förbi☺️ Katter hjälper ju på det viset till att hålla ormar borta oxo, då dom tar deras föda som ju också är möss och sånt.. Bra tycker jag som verkligen har världens ormskräck!! Igelkottar håller oxo ormen borta och myror gör det me’☺️ Tack för dagens podd och ha en skön dag☀️☀️☀️

  • Anna-Maria skriver:

   Just det ormarna! Vi har en stengärsgård bakom huset där det nog kan bo en och annan orm…..burrrrrr…..katt får det blir 🙂

 • Sara Bengtsson skriver:

  God förmiddag! När jag precis läste ditt inlägg, har jag själv vår katt spinnande i knäet o kaffe koppen i handen🤩! Självklart ska ni skaffa en katt, ”Länge leve bondkatten”! Enkelt är bra!
  Sedan ”trevliga paret” skrev sist har vi hunnit med att gifta oss. Efter 20 år gjorde vi slag i saken och nu heter hela familjen Nystuen i efternamn 😉 och bröllopsresan tog oss till Alperna- Mayrhofen och vi åkte skidor på sportlovet. Wow, magiskt bra! Vilken storslagen natur.
  Önskar er ett härligt lov och ert hus är så fint alltså! Och jag kan bara instämma, det bästa med att komma till hus var att öppna dörren och få barnen ut och leka i trädgården. Vi byggde direkt en stor altan som barnen kunde ha första sommaren, förutom alla jordhögar som också var perfekt sysselsättning 😅 altanen fungerade både som Bobby car, skateboard och sparkcykel autobahn 🤗
  Hej svejs från trevliga paret 💕

  • Christina skriver:

   Nä men grattis till giftermålet❤️

  • Anna-Maria skriver:

   Men åhhhhhhh!!! Stort, stort grattis! Så himla härligt med giftemål! Underbart! Åh Alperna! Drömmen att fara dit!
   Och bondkatt får det allt bli, kan inte tänka mig något mysigare än att dricka kaffe med en spinnande katt i knät. Åhhhhh igen!!!
   Stora varma grattiskramar och Morgan hälsar så gott det trevliga nu även gifta paret! Wihooooo!

 • Emma skriver:

  Ni måste ha katt! Helst två syskon så de får sällskap och är vana vid varandra från början. Jag älskar katter de är underbara!

 • Catharina Alperud skriver:

  Hej!

  Har följt er ett tag men det är först nu (på semester i Köpenhamn med ”bara” ett barn med mig (har 6) så har jag hunnit kolla igenom instagram, hitta din blogg osv.

  Vi har en Birma och en ragdoll. De är väldigt lika i mycket då det kommer till utseendet. Men där stannar det. Birman har en helt annan pälskvalitet jämfört med Raggen. Birman har tjock päls och lossar hår otroligt mycket medan ragdollen har lite kortare päls, inte lika tjock. Har inte hittat en enda fästing i någon av katterna, medan jag på hundarna får plocka några stycken varje sommar. De är små långhåriga chihuahuor jämförbara i storlek och de bor alla ute i vår trädgård under sommaren.
  Sedan om man ska prata temperament osv så är ragdollen en MYCKET social och kärleksfull katt. Vill gärna vara där vi är och tillåter nästan vilken behandling som helst av barnen mm. Så en ragdoll skulle jag skaffa om jag vore du. De är dessutom rätt stora som ras så de är läckra ur den synpunkten med. Faktiskt är vår rag störst av alla våra djur hemma.

Leave a Reply