Skip to main content
Memory lane

En lördagkväll nu och då.

By 2019-05-125 Comments

En lördagkväll för 20 år sedan vid 21 tiden, då var det förfest, det slank ner en och annan drink. Min kompis Daniel gjorde mig fin i håret, klänningen var vald med omsorg. Karin och jag dansade till något poppigt. Kvällen var så ung och allting låg framför mig. Hejsan hoppsan vad vi rände än hit än dit, på höga klackar i sus och dus.

Låt oss hoppa fram 20 år, lördag kväll den 11/5 2019 kl 21.00. Iförd en av Morgans gamla t-tröjor med hål under ena armen, rusar jag runt som en galning. Vi har nyss avlusat hela familjen, tvättat allt! ALLT! Då upptäcker vi mask i magen på en av ungarna. Morgan slänger sig iväg och finkammar stan på kvällsöppna apotek. Maskmedlet är slut överallt! Jag river ut hela garderoben och hittar tillslut fjolårets avmaskningsmedel. Truga i 4 ungar medicin, krossa till pulver, blanda med Fanta, oj där hällde Edvin ut allt i soffan. Så bra, maskmedlet är rött och går ej bort i tvätten.

Sen är det bara att bädda om bädda rent, ner i tvättstugan och tvätta allt, ALLT!

Nämnde  jag att jag även har mens, massor av mens!

Inte för att jag längtar tillbaka till då för 20 år sedan, hur härligt det än var. Jag omfamnar mitt liv som det är just precis nu med hull och hår, mask och lus.

Fast just där mitt i tvätthögen, så sträcker jag mig gärna bakåt till Anna-Maria 20 år. Blundar och känner doften, en blandning av proffs hårspray och martini, sus och dus.

5 Comments

 • Malin skriver:

  Åh dessa förbaskade ovälkomna husdjur! Här är vi inne på tionde omgången mask på två år. Så mkt städning, oändliga mängder tvätt, och ändå kommer de tillbaka… Receptfria läkemedel finns inte att uppbåda, men än så länge finns det att få på recept (det restas också med jämna mellanrum)
  Önskar er en skön söndag i alla fall, trots mask och lus!

  • Anna-Maria skriver:

   Tack snälla du för att du delar med dig! Då känner jag mig liksom inte så ensam i denna röra! Såååå mycket jobb! Vi fixar läkemedel på recept bums! Tänker att det kanske finns någon starkare dos! Önskar dig en fin klifri kväll 🙂 kram

 • CamZam skriver:

  Åh! Vackra du, inside and out! Då och nu. Och du har ett sätt att trolla med orden. Beskriver så fint. KRAM

 • U-70 skriver:

  Vi har haft tur och aldrig fått mask eller lus trots att det gått på barnens skola. En period kammade vi varje dag i flera veckor då alla hade typ utom vi så jag var övertygade att vi missat någon rackare. Vi använde alltid balsamspray på barnen då de var så hårömma. Senare läste jag en artikeln om hårlöss där en expert uttalade sig och sa just att vanligt balsamspray kan skydda då lusen inte får fäste och även nått med att färgat hår inte lockade till dig lusen på nått sätt. Vet inte men kanske var det detta som gjorde att vi slapp. Bara ett tips kanske värt att pröva. Vanligt balsamspray. Tror det i dag även finns något förebyggande spray men säkert betydligt dyrare.

  • Anna-Maria skriver:

   Åhhhh så himla bra tips!!! Det tar jag emot med största tacksamhet! Ha en fin kväll! kram

Leave a Reply