Skip to main content

I Torsdagskväll var vi med om något helt fantastiskt. Wille och Loves skola jobbar varje hösttermin med ett visst tema. Detta tema är alltid superhemligt fram till själva ”kick offen” Liksom ett uppstarts event inför själva temat.

I Torsdagseftermiddag fick killarna en ledtråd inför vad som komma skulle.

En uggla kom in i skolan och hade massor av förseglade brev som alla barnen fick, med en sträng uppmaning att inte öppna förens vi kommit hem.

” Kära Love! Vi välkomnar dig härmed till Fria Mairas upplevelse. Vi möts kl 17.45 på torsdag den 10/10 i Allen utanför rörelserummet ( spår 9 och 10 ). Ta med den färgade lappen! See you!” 

Hmmmmm nu började vi fundera. En uggla som kom med brev, vi skulle ses på kvällen hmmmm kan temat vara mörker tänkte Love. Men den där blixten på lappen då? Och det där med spår 9 och 10….hmmmm

Morgan jobbade tyvärr, tur då att vi har en så himla gullig barnvakt till Alva och Edvin, så jag fick möjlighet att följa med killarna på detta äventyr.

Vi funderade hårt hela bussresan. Wille var redan helt övertygad, han var bombsäker på att temat var ” Harry Potter ”

Åhhhh så peppade vi var! Och när vi kom fram och såg att vi skulle samlas mellan spår 9 och 10 började även Love och jag ana att temat var just ” Harry Potter”

Blixten var ju självklart Harrys ärr i pannan!

Ganska snart anlände fler barn och föräldrar. Även häxor och trollkarlar ( lärarna ) anslöt till gänget. Banderoller i olika färger med olika symboler kom fram och då förstod vi oxå vad lappen barnen fått skulle vara till. Love skulle gå bakom den gula banderollen med blixt på. Barnen fick ljuslyktor och föräldrarna fick facklor.

När alla var samlade och uppställda så började hela tåget gå, alltså ett fackeltåg om drygt 500 personer  påbörjade en vandring. Om jag hade gåshud? JA! Om jag hade tårar i ögonen? JA!

Och just som  mörkret sänktes över oss kom vi  in i Tantolunden. Någonstans långt därborta i mörkret höres musik. Vi såg även spöken hållandes tavelramar längs med vägen…..det var så sugande spännande att vi knappt visste vart vi skulle ta vägen.

Plötsligt hördes musiken allt starkare och vi kom fram till en scen. Där välde grön rök fram och stora delar av lärarkåren stod uppställda förklädda till lärarna på Hogwarts.

När alla satt sig sprang två av lärarna fram och sprutade eld!!!! Fatta det jublet, det var inget varken barn eller föräldrar visste att dom kunde.

Sen drog föreställningen igång. Dom spelade helt enkelt upp en scen från Harry Potter där de berättade om allt dom skulle lära barnen allt från häxkonst till quidditch….Hagrid hade till och med en riktigt hund med sig! Hela föreställningen avslutades med en sång om ett lösenord barnen skulle få nästa dag.

Vilken kväll och vilket engagemang! Stor hyllning till alla lärare som gjorde detta möjligt och skapade magi en höstkväll i oktober. Ett minne för livet!

2 Comments

Leave a Reply