Skip to main content
FamiljSemester

Sommarlistan, så blev det.

By 2019-10-13No Comments

I början av sommaren skrev jag ju en sommarlista. Hur jag trodde sommaren skulle bli och vad som var planen. Tänkte vi kunde titta på hur det faktist blev. Vår sommar!

 • Vad ska du göra på din semester? – Boa in oss i vår andrahandslägenhet, även om vi bara blir där ett år så vill jag att det ska kännas som hemma! Sälja vårt älskade landställe, sörja det och sen känna att det blir bra! Få besök av Ami och Mamma, Besöka Leksands sommarland, fylla 40, åka till Gbg, gå på Liseberg och besöka vänner och familj. Åka till Kvarntorpet. Gå på bröllop. Hur blev det då? Visst boade vi in oss i lägenheten , vi sålde landet men jag sörjde visst inte alls, kändes mer som en befrielse, vi är påväg mot något annat. Och besök fick jag av Ami och mamma på tomten, en riktig höjdpunkt. Leksands sommarland blev det oxå och där firade vi min födelsedag med sill och potatis just som jag önskat. Göteborg blev det, inget Liseberg detta år men både möhippa och bröllop och det var helt magiskt! Sen blev det en tur till Kreta oxå som jag dock ångrar bittert. 
 • Ska du åka någonstans? –Vi håller oss nog i Sverige. Nä! Det gjorde vi inte, vi drog till Grekland, men vi borde stannat i Sverige!
 • Hur länge ska du vara ledig? –6 veckor Yes! 
 • Vad vill du verkligen hinna med?- Varva ner!!!! Vara med familjen! Varva ner??? Nä så blev det nog inte direkt. Men mycket familjehäng blev det precis som jag önskat
 • Vad tror du egentligen att du kommer göra?-  Att varva ner kommer vara en process och gissar att första veckan kommer bestå av en massa springa runt, fixa, trixa, greja. Ehhhhh, första veckan……så här i efterhand sprang jag nog mest runt hela semestern ju.
 • Vad ser du mest fram emot? – Att säga mera Ja än Nej. Det stämmer fint! Ja till glass, hur många som helst!
 • Vad kan gå fel? –Åh, så vill jag ju helst inte tänka. Men att vi aldrig hinner komma ner i varv innan det är dags att varva upp…Mmmmmm så blev det nog lite. Inte varvade vi ner direkt, men visst pustade vi ändå ut lite.
 • Vem kommer du vara med mest? – Familjen! Yes!
 • Vad kommer du lägga mest pengar på? – Glass och solkräm Önskar att det var det enda vi spenderat pengar på. Tyvärr blev det en på tok för dyr resa. Pengar jag hellre lagt på att bygga  en altan…..
 • Vad kommer du köpa inför semestern?- solkräm, hink och spade Jo men så blev det
 • Kommer du använda det?- Absolut! Yes även här
 • Kommer du bli brun?- Ha, ha, ha, ha, ha näääää blir aldrig brun! Mest lite skär i kanterna…Jorå svedd i kanterna blev jag allt…
 • Vad vill du säga till ditt semester-jag? Snälla människa lugna ner dig! Detta är inte sommaren du ska sätta bulldegar, safta och sylta. Detta är sommaren du ska äta ballerinakakor på rulle. Lyssna inåt. Du vet ju att du mår bra om du Yogar lite stillsamt om kvällen. Inte blev det så värst mycket yoga men desto mer ballerinakakor. Satte inte en enda bulldeg!
 • Vad kommer du äta?- Omelett, melon, glass och ballerinakakorYes! Det var gott!
 • Vad kommer du dricka?- Förhoppningsvis något bubbligt på min födelsedag men annars gillar jag blandningen apelsinjuice och ramlösa, iskall såklart och så flädersaft! Mycket flädersaft blev det, både från Ami och Helena, tack!
 • Vad kommer göra den här semestern extra bra? –Att vi är tillsammans! Så blev det och så är det. Vissa saker blev inte alls som jag tänkt mig men vara tillsammans, det var vi och det är alltid bra!
 • Vad kommer du ha på dig? – Jeansshorts och T-shirt Alltså minns knappt, for runt så mycket men hoppas jag hade kläder på mig
 • Kommer du göra dig illa? – Hoppas en ju inte, men blir ju säkert ett och annat skrapsår och så fästing/myggbett dom älskar visst mig. Fästingar fick jag i alla fall 11 st på en och samma gång….
 • Vad oroar du dig för?- Uch! Hatar att oroa mig, är en trigger bara att skriva om det, så nämner inte det värsta, men oroar mig för att barnen ska känna sig otrygga i den nya lägenheten, att dom inte ska trivas alls. Detta är ändå det jag är mest nöjd med på det stora hela. Barnen trivs så bra och det gick hyfsat fort att göra oss hemmastadda. Men bor man bredvid både godis och leksaksaffär så är en ju redan hemma.
 • Vad kommer bli extra speciellt i år? – Att vi bygger vår dröm, vårt hus! Jaaaa! Och en hel del besök på tomten blev det ju!
 • Hur kommer du minnas din semester sen i september? – Jag vill gå in i September med ett lugn. Att sommaren hänger med ett tag in i hösten. Jag vill minnas sommaren som jag alltid gör. Smultron på strån, myggbett, kärlek och inte allt för mycket skav. Hmmmmm ok om jag ska försöka mig på en summering. Vi är så glada att vi fick landstället sålt, men det var såklart väldigt mycket fix inför försäljningen. Vi var så stressade att vi bokade en alldeles för dyr resa, i tron om att det skulle få oss att slappna av. Blev ju heeelt tvärt om. Men som familj har vi varit närmare än någonsin, att vi åker på resan from hell men ändå stöttat varandra i det. Att vi bygger hus och drömmer tillsammans. Och det bästa av allt på hela sommaren var ju minnena vi skapade tillsammans med kompisar och bröllop, släkt och familj. Och det där pusslet vi la på balkongen, när sommarkvällen var så varm och len. Ett pussel för 175 kr och lite popcorn, mer behöver jag inte. Ska tänka på det till nästa sommar. Nästa sommar! Då bor vi huset ju! Åhhhhhh!

Nu såhär en bit in i hösten när jag tittar igenom alla bilder från i somras så slås jag av tanken på hur otroligt snabbt sommaren gick. Poff! Snipp snapp snut så var sommaren slut.

Sådan tur då att den kommer igen! Ska bara klara av hösten, vintern och våren först. Alla med sin egen charm och utmaning.

Önskar er alla en fin Söndag.

Leave a Reply