Skip to main content
BlomsterDrömmarTrädgård

Får jag drömma lite igen…

By 2019-08-2516 Comments

Får jag drömma lite igen? Klart jag får! 🙂

Flödet på sociala medier har på senaste tiden svämmat över av Dahlior. Men inte får jag nog för det inte!

Jag undrar så hur de står sig mot rådjuren? Eller är det kanske så att ingenting står sig mot just rådjur.

Har hört talas om något en kan spraya på som ska hålla just Rådjuren borta, hmmmm måste undersökas!

Ska även ta mig en promenad runt i området där vi ska bo. Jag har liksom bara haft ögon på vår tomt, men tänker att en kan ju gå och kika in lite sådär över staketen för och se hur andra har det i sina trädgårdar. Finns det några blomster alls?

Ljuvligheternas ljuvlighet!

Varför sätta buskar när en kan göra en Dahliahäck!

Men de som slår an den finaste strängen hos mig är ändå detta.

När de får härja fritt och en endast kan skymta växthuset där bakom.

Ge mig ett växthus bortom Dahliornas land!

16 Comments

 • Kicki skriver:

  Dahliorna är dom vackraste! ❤❤

 • Madde skriver:

  Rådjuren är på det mesta i min trädgård, även jordgubbsplantorna och morotsblasten! Men Dahlian jag satte i en kruka, den har fått vara i fred! Så det är absolut värt ett försök!

 • Jessica skriver:

  Kan tipsa om TricoGarden som man blandar och sprayar på alla växter som rådjuren mumsar på. Funkar verkligen! Jag har köpt mina flaskor på Zetas Handelsträdgård. Tack för en fin blogg! Du skriver så mitt i prick för en annan trädgårdsälskande nybliven 40-åring med tre barn i olika ljuvliga åldrar och faser i livet.

  • Anna-Maria skriver:

   Jaaaa TricoGarden! Det var ju så den hette! Tack för påminnelse! Och tack för din fina kommentar! Det värmer! Älskar Zetas Handelsträdgård, där kan jag vandra länge! 🙂

 • AMi skriver:

  Inte heller våra Dalior har rådjuren ätit upp. Men Du kan hämta ull här, när ni kommer hit. Sätt ut på pinnar i rabatterna när det blir aktuellt. Rådjuren undviker ulltottarna vi sätter ut. Flera grannar har hämtat och satt ut i sina rabatter. Men än är det väl bara fint om rådjuren käkar fallfrukt och annat, som ni annars får lägga på komposten. För ni har väl kompost??
  Våra får äter f n all fallfrukt och allt sly, som dom kan få, så rådjuren håller sig härifrån medan tackorna går i hagen. Får är bra till mycket! T ex att sitta på… Fast någon Gösta har vi aldrig haft, måste varit Tures eller Tykos fäll, som Morgan fick. Vi får se vad det kan bli efter årets fårskörd. Man måste ta hand om knölarna under vintern – daliaknölarna alltså!

  • Anna-Maria skriver:

   Jaaaa men det var ju Ture Morgan satt på! Det låter ju lovande detta med Dalior, kan ju funka och riktigt bra tips det där med Ull! Kompost kommer vi ha! Jag längtar till söndag! Tar med mig trädgårdsplanerna till Kvarn och tar tacksamt emot fler tips! Stor kram

 • Annica skriver:

  Om man inte vill få in rådjuren i trädgården så ska du hänga upp ett vitmålat hjärta i lagom höjd för var en rådjursbak skulle sitta.. Det vita hjärtat ser ut som ett rådjur i flykt.. Detta ska enligt min pappa vara det mest effektiva och snällaste sättet att få rådjuren att hålla sig borta… har dock aldrig testat själv…

  • Christina skriver:

   Nä med det var ett spännande tips mot rådjur, måste provas. Vi har oxo massor med rådjur och älgar på tomten, då den gränsar till skogen. Jag lägger apelsin och citronskal i rabatten för att hålla katterna väck från att gräva o göra sina behov där o det verkar funka på andra djur oxo☺️ Kram

   • Anna-Maria skriver:

    Så många bra tips! Detta med citrus skal var nytt för mig! Tack för tips, ska prova den oxå. Mysigt ändå att bo så nära naturen. När jag var liten hade vi ofta älg i trädgården. Minns ljudet av när dom stod o mumsade äpplen i sommarnatten. Fint!

  • Anna-Maria skriver:

   Aha! Den var ny men måste testa! Tack för tips! Kram

 • Anna J skriver:

  Kanske ha en potta inne och kissa i ibland som du sedan då är och häller ut i rabatten, luktar människa. Men det skrämmer kanske dem i Stockholm längre. Mamma hade ullbollar från får och la ut här o var. Gå med i fb.gruppen Trädgårdskompisar, mysig med tips, byten mm. Gillar din blogg och eran löd, dock ej lyckat få följa dig på Instagram:/ //Anna

  • Anna-Maria skriver:

   Så många bra tips! Väldigt bra med många ungar som kan kissa lite var stans! Ull ska oxå testat och så himla trevligt med en FB gruppen för trädgårdintresserade! Kul att du gillar blogg och podd! 🙂 på insta hittar du mig under namnet Villadahlalling. Allt gott/ A-M

 • Susanne skriver:

  Dahlior är det finaste som finns! Älskar dem! I brist på rätt vinterförvaring till dem så får jag nöja mig med självplock en gång om året. Helt fantastiskt att få gå mellan alla underbara blommor och klippa de allra finaste!😍 Blir lycklig ända in i själen varje år när jag är där!

  • Anna-Maria skriver:

   Åh! Självplock av Dahlior! Det har jag aldrig varit på. Det måste jag söka upp ju! Kram kram

Leave a Reply