Skip to main content

Hej!

En fin och viktig bok damp ner i brevlådan häromdagen. ”Mansboken” skriven av Attilda Yoldas.

Atilla har även låtit några kända namn få göra sin röst hörd i boken. Börje Salming berör matchokultur, Kodjo Akolor relationer, Thomas Sekelius Hetronormer, och Morgan berör ämnet våld.

Kommer bli intressant att läsa tillsammans med Wille vår 11 åring tänker jag, det har pratats mycket om normer i skolan  och den diskussionen har fortsatt även här hemma. Hans tankebanor sträcker sig långt längre än mina och Morgans, spännande! Jag tänker att det gäller o hänga med här, framförallt skapa ett klimat här hemma där det är enkelt att prata om allt! Jag vill ha ett hem där vi kan lyfta på alla lock och vädra i alla vädersträck! Puberteten närmar sig och det är ju naturligt att en viss slutenhet lägger sig som en filt över livet här hemma. Ett led i att frigöra sig och skapa sig en egen identitet. Men vill ändå att våra barn ska känna sig fria här hemma. När en vill prata, fråga, ifrågasätta, så ska det vara fritt fram!

2 Comments

  • Malin skriver:

    Åh, vilken spännande bok! Ska beställa den på studs! Än så länge är mina söner kanske lite små, men bra att ha i bokhyllan när de växer till sig. Tack för tips!

  • Christina skriver:

    Jaaa, tack för påminnelsen😃 Den här boken finns oxo i tjejvarisnt och den måste jag ha till mina tjejer, högaktuell för 11åringen som är i en ”tidig pubertet” och mogen för åldern. Kram🌹

Leave a Reply