Skip to main content
FamiljMorgan

Hur kan han med?

By 2019-02-246 Comments

Jag har så svårt att förstå detta! Hur kan han koncentrera sig? Jag försöker putta ut honom. ”Gå och sätt dig på något cafe och jobba”, säger jag. ”Näääää”, svarar han, jag vill ju vara här med er. Mitt ibland ungar, ofta med någon klättrande på sig, så skrivs det både böcker, pjäser och manus. Filas på folder eller förbereder föreläsningar. Någon skön skrivbordsstol? Nä! Oftast på toaletten i det lilla mellanrummet av tid när Alva och Edvin badar.

Han kan stänga ute ljuden och mitt i familjekaoset arbeta. Jag ska erkänna att det har ibland stört mig men har oxå avundats det faktum att han kan fokusera i kaos. Älskar att han är sån. Vet inte hur många gånger jag läst om ”stora konstnärer”, ”Genier” som förverkliga sig själva på bekostad av sina barn och sin familj. De är i centrum och familjen är statister i deras liv. Dom kan försvinna iväg och hitta sin kreativitet i nån skrivalya, åker utomlands för att hitta sina inre behov. De måste verkligen få tid för sig själva, få utlopp för konsten som ska värkas fram i oceaner av tid.

Men inte Morgan!  Uppföljaren till ”Kriget är slut” avhandlas på detta sätt. Med och ur kärlek.

6 Comments

 • Helena skriver:

 • Haha! Härligt sätt att skriva scener och synopsis på 😉 Hälsa honom från mig och fråga hur han gör för att kunna koncentrera sig i kaoset 😛

  Kram

  • Anna-Maria skriver:

   Hej Cecilia!
   Morgan här!
   Anna ropade in mig och bad mig svara dig. Ja, det är svårt att koncentrera sig och det tar lite tid att komma in i ”bubblan”. Jag tvingar mig in, även om tankarna far iväg så tvingar jag mig att börja om från början, om och om igen. Struktur är allt för mig. Jag skriver postitlappar eller listor med scener. Vad dom ska handla om. Har jag fått en bra ide i huvudet som jag verkligen vill få med i, vad jag än, ska skriva så bryter jag ner den i rubriker och vilka beståndsdelar som ska vara med i scenen och när jag känner att rubriker och underrubriker sitter så kan jag fylla på med lite mer innehåll och ibland blir det bara nån mening men ibland blir det hela scener och när jag är inne i den bubblan kan jag älska att ha mina barn på mig.

   Självklart är det många och långa perioder där det inte går och det kan vara väldigt frustrerande när man har tankar, känslor och idéer som vill ut, men då får man spara dom tills tiden är mogen för att skriva.

   • Tack för ett långt och bra svar, Morgan.
    Beundrar dig som klarar av att ha det så. Själv måste jag sitta ned i lugn och ro när jag skriver. Skriver oftast två pass när jag kan. Pass 1: 10-12. Pass 2: 14-16. Denna tid får jag inte göra annat än att skriva. Det är min struktur. Har jag annat inplanerat de tiderna får jag skriva på någon dag när jag är helt ledig.
    I morgon, hinner jag till exempel inte skriva.

    Har hört att det är skriv fasen som tar längst tid. Personligen tycker jag att planering av boken tar tid för att komma på alla scener och planera dem så att de hamnar rätt. Jag skriver just nu ned alla tänkbara scener som jag vill ha med i min nästkommande bok. Det görs inte över en natt. Precis som du skriver så kommer mycket annat emellan för mig också.

    Ha det bäst, önskas hela familjen.

 • Minike skriver:

  Jätte fin blogg å bilder 🤗 🤩
  Ja det är ju helt otroligt just detta hur koncentration fungerar. Jag vet ju en del personer som i liknande bilder ni lagt upp bara kan lägga sig på golvet å ta en power napp. Det är som att dessa människor bara mediterar in sig i sitt fokus. Tycker det är olika dagar hur fokuset är. Ni verkar ha det super mysigt hos er 🤗 Ha det bäst ✨

Leave a Reply