Skip to main content

Jag vet inte om det var solen som tittade fram eller om det helt enkelt var vårt senaste husbesök som gav mig extra energi. Jag har varit så galet trött, men igår fick jag ett energirus och då gäller det ju att passa på!

Jag fixade en ny variant av myskväll. Just myskvällarna hos oss är heliga. Filmen ska väljas med omsorg och gotter ska ätas så det sprutar ur öronen. Just detta med gotterna, chips, ostbågar, massor med godis, lämnar mig alltid med känslan av att det blir lite fööör mycket. Wille har fått ont i magen och nu kände jag att det var dags att göra ett något nyttigare allternativ till våra forna myskvällar.

Jag började med att göra egna chips.

Jag googlade fram ett recept och det såg ut ungefär såhär:

Hyvla potatis på mandolin och lägg ut på en plåt, in i ugnen i ca 20 min, 150 grader

Ta ut plåten och pensla potatisen med olja och strö över salt. In i ugnen igen i ca 10 min.

Lägg ut chipsen på hushållspapper så blir det extra knapriga. Jag gjorde två smaksättningar. En med rapsolja och örtsalt och en variant med citronolja och ett lite lyxigare salt smaksatt med rosmarin och lavendel.

Supergott!!

Nu var det dags för det söta!

Skala och skiva kiwi, smält mörk choklad.

Doppa kiwin i choklad och lägg in i frysen.

Så väldigt gott!

Så fyllde jag  brickan med grönsaker och frukt. Ja och så popcorn såklart!

Okej det tar ju typ 5 sekunder att göra iordning myskvällen i vanliga fall. Detta tog aningen längre tid…..

Men det blev jädrigt gott och kändes lyxigt.

Vi kollade på Wilde kids och ingen somnade med ont i magen.

Gött!!!

5 Comments

 • Kicki skriver:

  Härligt ❤❤

 • Carina Karlsson Sager skriver:

  Så gjorde jag ofta förr med potatisen. Det är supergott och man blir nöjd med mindre… chips ”tjoffar” man in på ett annat sätt.💕 Jag ser så fram emot att följa er husresa i vår💕

  • Anna-Maria skriver:

   Håller helt med dig! Två små skålar hemgjorda chips räckte långt längre än två stora påse ”köpe chips ” Kul att du följer vår husresa, så fint att få dela med sig när ni tar så väl emot. kram kram

 • Christina skriver:

  Thank U for the tips!!! Måste rösta detta, då min familj oxo myser lite too much ibland.. själv har jag haft sockerstopp sen 1 januari, 25 dager, känns skönt att vara av med sockerberoendet äntligen!! Och vill så gärna att resten av familjen ska dra ner på det oxo. Frukt och grönt i stav-format, tycker dom ju faktiskt är jättegott😃 Tycker det är tråkigt dock att frukt och grönt är minst dubbelt så dyrt som godis… Det borde vara tvärt om, så att ALLA hade möjlighet att äta nyttigare.. Kramiz och njut av helgen❤️

  • Anna-Maria skriver:

   Åh grym du är! Har varit så trött och då har godiset hjälpt mig, men 10 min senare stjälpt mig…..blir inspirerad på att köra sockerstopp! Visst är det synd att det gröna ska vara dyrare! Helt galet ju!
   kram kram och ha en fin söndag!

Leave a Reply