Skip to main content

Jo men så blev det visst, jag råkade köpa lite mer…..frön alltså…..kan inte sluta!

Till mitt försvar så var det faktist Love som väldigt gärna vill så smultron….Eh, ok ska inte skylla enbart på honom, blev ju liiiite mer än just smultronfrön. Men när barnen taggar igång på odla så blir jag nästan hysterisk av lycka!

Vita smultron! OMG! Skriker Love 🙂

Just hemkommen från sin Kung Fu träningen drog han igång en plantering! Orkar nästan inte hur kul detta är. Måste verkligen stilla mig, brer jag ut min lycka alldeles så kommer han ju tröttna. Jag räknar till tio och frågar om han vill skriva smultron på en liten skylt.

Det är ju lite tidigt att så, men det stod faktist Februari på påsen och visst är det nästan Februari nu?! Jag köpte även växtbelysning så kanske att det kommer något. Men tänker att en kanske även borde ha en värmematta, nu när det är så tidigt på säsongen.

Var femte minut springer Love fram till odlingslådorna för att se om det kommit upp något. Smultron gror visst galet långsamt, får nog inhandla ärtskott oxå, det går ju snabbt.

Dessa mini frön till smultron sådde vi när de minsta i familjen sov, annars hade det nog blivit pannkaka av allting. Men tänker att Alva och Edvin ska få så pumpor. Tänk om vi fick skörd av detta lagom till Halloween?! Om inte rådjuren går på dem såklart.

Potatis kan ju oxå det vara kul för barnen ( och mig! ) att sätta. Lägga på fönsterbrädet i en äggkartong för att förgro. Och även om vi inte får till några pallkragar ( även om jag hoppas på det ) så kan en ju sätta potatis i säck ju!

Jag vet att jag går loss på detta, men blir så glad över att få förbereda både blommor och grönt till vårt nya hem, tillsammans med barnen. Hur vi pratar om  när smultronen är mogna,. Kanske förvarar vi dem i en stor kruka på altanen, kanske smyger vi ut en sommarmorgon och äter dem till frukost.

Så mycket kul vi har framför oss!

One Comment

  • AMi skriver:

    Vi åt spetspaprika häromdagen. Fröna såg så livsdugliga ut att jag spred ut några i en kruka. Dom brukar spritta upp efter några dagar. Vi får väl se. Sen kan man dela och plantera om, jordbruk i liten skala.
    Jag tycker Ditt urval av små påsar ser förtjusande ut! Men man måste ha plats. Var får Du rum med alla brätten och krukor? Ser ju att Ditt palettblad fortsätter att frodas och föröka sig – fina små plantor! Men allt tar ju plats. Hälsa Love att vita smultron (som vi haft här) är sötare än röda! Bra val.

Leave a Reply