Skip to main content

Jag kom på en grej som fick hjärtat att bulta extra hårt. Till sommaren har vi ett hus med en trädgård! Eller ja, trädgård är kanske att ta i, den får nog växa fram. Men vi har en tomt! Vilket innebär att jag nu till våren kan börja förgro saker här hemma!!!!!

Har liksom tänkt att jag måste vänta ett år på detta. Vi har en stor balkong här i lägenheten och även om vi inte har en fungerande trädgård när vi flyttar in så kan jag ju odla på andra sätt.

Lite krasse kan jag allt så och sallad och, och, och. Jo visst är det lätt att dra iväg och trädgården kommer ju mest bestå av lera. Men om jag är lite klurig och ränner runt på några loppisar i jakt på typ zinkbaljor, hinkar, kärl och trådkorgar, så kan jag ju faktist dra igång det här med odling. Får blir lite som det blir.

Det viktigaste är ändå potatis tänker jag. Målet är alltså att fira midsommar i huset och bjuda in syrran med familj. Bjuda på färskpotatis odlad i hink!

Dom här tankarna snurrar vilt inne i mig just nu, gör mig lycklig och längtansfull!

Potatis med dill och en klick smör, matjessill, gräddfil, gräslök. Kanske ett kokt ägg till, absolut knäckebröd med västerbottenost, en kall öl och jag får en tår i ögat!

När jag började drömma loss om detta så var jag tvungen att leta igenom min telefon, på jakt efter bilder från det jag odlade på landet. Hittade denna bild, min dröm har varit sann och kan bli igen ju! Och potatisen bar jag faktist in i kjolen!

Polkabetor odlade jag oxå och åt nykokta med fetaost!

Ett år lyckades jag med blomkål, se så rysligt fin! Tyvärr gick sniglarna hårt åt den men annars hade jag ätit den gratinerad i ugn med skinksås till.

Som jag höll på alltså. Frösådde tomater och odlade i alla fönster i lägenheten på Söder, för omskolning på vår då lilla balkong, och sen utkörning till landet inför semestern och sen hem igen vid jobbstarten till hösten. Phu vad vi bar och höll på.

Och vet ni! Jag kommer inte behöva dra med mig tomaterna än hit än dit. Jag kommer bo med mina tomater!

Lite mer bilder på sånt jag skördade på landet. Fint!

Avslutningsvis pumpa! Jädrar vilken stor plats de tog i trädgården, men så himla kul när det blir så stora ju! Längtar tills jag få till pumpor igen och visa Alva och Edvin oxå ju!

Längt, längt, längt, längt!

3 Comments

 • helena skriver:

  ❤❤

 • Anna J skriver:

  Mysigt. Slänga ut lite blomlökar nu i höst på säkra ställen, så att de blommar fint till våren? Ja sen är det ju rådjuren…

  • Anna-Maria skriver:

   Ja de där rådjuren alltså…..men så kul och dona med blomlökar ändå, att få drömma om en kommande vår!

Leave a Reply