Skip to main content

Ja! Vad händer med alla äpplen jag plockade hem från tomten häromdagen? Jag kan i alla fall redogöra för två utav dem. Igår kväll fick jag feeling ( starkt sötsug ) och drog ihop en äppelkaka. Var lite tveksam då jag sökte bland olika recept, men saknade ingredienser. Håller mig alltid slavsikt till receptet. Men sötsuget var för stort och jag körde ett eget ihopkok.

Tänkte att detta kan väll aldrig bli något gott och bad Morgan köpa med vaniljsås hem så vi i alla fall skulle få något med smak.

Varvade smet och äpplen.

Och såhär såg den ut när den kom den ur ugnen. Jag hoppades att den skulle släppa formen i alla fall.

Hurra! Den släppte formen och blev så jädra god! Har ju tyvärr inget recept att bjuda på, höftade järnet och tänkte mer sockerkaka, la till kardemumma och citron. Äpplena var så syrliga och goda till allt det söta.

Alltså! Förstår ni?! Jag har gjort paj av våra egna äpplen!

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mig!

ps. länk till veckans podd hittar ni här. https://play.acast.com/s/familjendahlalling/3fd14e0c-0216-4e75-aa70-d75130ce7d8d

3 Comments

  • AMi skriver:

    Egna kompositionerna är alltid bäst!!! Ser utsökt ut! Lita på sötsuget.

  • Christina skriver:

    Ååå den såg jättegod ut!!! Jag gjorde oxo en äppelgrej idag ju☺️ En äppelsmulpaj, serverades varm med vaniljsås till efterrätt idag. Vi har efterrätt 1 gång i veckan, en grej jag kom på för att barnen skulle äta fisk, Äter man fiskmiddag (idag gjorde jag jättegoda fiskbiffar med aioli) och det i tillägg är trevligt vid bordet, då blir det efterrätt😅 Dom längtar till fisken numera och vill gärna ha fisk mer än en dag i veckan😅 Kram på dig☀️ PS, blir så inspirerad av dina trädgårdsdrömmar att jag måste plantera några flera träd här hemma känner jag😅😘

Leave a Reply