Skip to main content

Jag kunde inte stilla mig själv. Det kliade så vansinnigt mycket i fingrarna och jag var bara tvungen att beställa lite fröer.

Första sommaren kommer med säkerhet endast handla om att få till gräsmattan, så inga fröer till trädgården var min första tanke. Men visst vore det fint om jag här i stan börjar förkultivera Pelargoner.

Såhär står det på baksidan

” Stora, äppelblomsskära blommor med vit schattering, liknande den gamla Mårbackapelargonen. Stadiga, välgrenande plantor med riklig blom för kruka, låda och rabatt.”

Men detta är ju poesi!!!

Kunde inte hejda mig och köpte även några påsar Penséer. De är ju såååå gulliga!

Tänkte använda mig av dessa pluggbrätten. Men funderar på om jag även ska investera i växtbelysning, har även hört att värmematta är bra.

Men snälla människa! Du skulle ju inte!!!! Inga grönsaker ju! Jag går nästan av på mitten när jag scrollar bland rödbetor och lök. Var bara tvungen att beställa Squash! Odlade just dessa på landet och fick så fin skörd. Och nu känner jag att jag bara måste försöka få upp pallkragarna i trädgården!!!! Planen är att bygga något slags staket för att ramla in vår odlingslott, som skydd för råddjur. Det kommer vi inte hinna, ha råd med denna säsong. Får fundera ut något annat skydd. Hmmmmm…

Har just upptäckt denna otroligt vackra Vallmo! Lyssna på detta!

” Stora dubbla, skira blommor i poetiskt dimgrått och mystiskt purpurviolett med nostalgiskt inslag av dov antikrosa. Mycket lättodlad sommarblomma för direktsådd trädgårdsrabbat och blomsteräng.”

Om inte detta är poesi så vet jag inte vad!

3 Comments

  • AMi skriver:

    Ulltottar och Tagetes! Kan håll dom på avstånd. Eller annars – vad är det för fel att ge rådjuren lite godis? Sätt igång med jordbruket, för även om det inte blir så mycket i trädgården i år, så är det ju k ä n s l a n som är det härliga. Att sätta igång våren! Och jag skulle gärna köpa plantor, om Du driver upp dom och får för många. Det låter härligt med alla sorter och färger Du tagit hem! Lavendel skulle nog matcha både vallmon och penséerna Du valt….

  • Lena skriver:

    Den vallmo blev man ju sugen på !

  • Christina skriver:

    Härligt🌸

Leave a Reply