Skip to main content

Godmorgon! Det känns tungt idag, så oändligt sorgligt med den här jävla skitsjukdomen som drabbar världen just nu. Jag försöker hitta tröst och gör detta bland odlingarna på våra fönsterbrädor. Låt oss ta en titt!

Ärtskotten som Alva och Edvin planterade, växer fint! Och är så gott!

Basilikan mår gott!

Luktärtorna har jag pysslat med som om de vore bebisar. Först sått i krukor, i plastpåsar på fönsterbrädet. För ca en vecka sedan kom de ut på balkongen för att härdas. Nu har jag rullat ner plastpåsen så de får härdas än mer. Samt att jag har toppat dem och tillfört lite Bokashinäring. Jävlar om Råddjuren äter upp dessa!

Första tomatsådden lekte ju Alva och Edvin sönder. Men en tapper planta klarade sig och så har jag sått ett het nytt gäng som är på framfart.

Och titta, titta på den här fina frösådda pelargonen. Känner ömhet!

Längst bak kan ni ana gräslöken, och allra längst fram en liten pensè. Och så rosenskäran såklart. Den bör nog oxå toppas om en stund.

Här har vi lite gott och blandat. Zuccini, jordgubbar, lupiner och kanske Rudbeckia….?

Potatis satt i Bokashikompost. Just nu ser det ut som om det blir potatis till midsommar. Jag hoppas så på att få bjuda hela familjen på en hink! Jag håller tummarna för att läget har lättat då, trots att vissa rapporteringar tyvärr delger något annat. Kanske dröjer det ännu längre tills vi alla kan ses. Det ska jag försöka att inte tänka på!

Jag ska odla mig ur denna kris!

Allt kommer att ordna sig. Allt kommer att bli bra!

2 Comments

 • AMi skriver:

  Men – Du är otrolig! Tala om gröna fingrar! Jag minns den lilla, lilla pelargonplantan från första sådden. Så fin nu!
  Ärtsådden är ju magnifik! Äter ni upp alltihop eller sätter om i kruka? Gula ärtor från ekohyllan, eller? Katarina och jag bytte tomater och paprikasorter med varandra igår. Hon fick också en laddning krukor med vintersallad från landet. Växer som ogräs och rådjuren har lämnat dom ifred. Skulle gärna besöka Din handelsträdgård för några byten. Men det går ju inte nu. –
  Men allt kommer att ordna sig, allt kommer att bli bra!
  Och odling – det är kultur och läkning för själen! Kram från oss i Kvarntorpet.

  • Anna-Maria skriver:

   Ja vi ser se om allt klarar sig. Nu behöver jag ju skola om en del och flytta ut bla potatisen på balkongen. Men där står numera 6 st cyklar????? Hmmmmm blir till att klura på detta….Ärtskotten äter vi upp 🙂
   Kram kram

Leave a Reply