Skip to main content

Nä så särskilt Karl Alfred stark känner jag mig inte! Jag behöver något som puttar mig framåt genom den här trista årstiden. Väderleken lovar inte direkt någonting allas, kanske en del snö som snart får regna bort.

Då lutar jag mig mot maten och spenaten. Blev lite osäker på om jag tipsat om detta fina recept på spenatsoppa förr?

Isåfall kommer det igen, den är sååå god!

Receptet är från en av  Sara Begners kokböcker, har inte exakta måtten men ungefär såhär.

Några potatisar, en bit rotselleri, lök, vitt vin ( matlagningsvin går bra ) vitlöksost, hönsbuljong, lagerblad, spenat, ägg, vatten och salt.

Koka upp vatten, hönsbuljong, potatis, lök , rotselleri och glöm för guds skull inte lagerbladet som jag missade i första bilden. De e ju nästan den som grejen! Koka i ca 1 liter vatten tills att blivit mjukt och göttigt. Ta ur lagerbladet häv i den tinade spenaten ( det är nu du blir Karl Alfred stark ) i med en slurk vin och vitlöksosten, späd med vatten till önskad konsistens. Mixa slät. Låt soppan sjuda lite fint medan du kokar äggen. Bred några knäckemackor och lägg på en stark ost, dela dina ägg och häll upp tillsammans med soppan i en skål.

Soppan blir liksom rund och go och jag tinar upp.

Våren är ju bara runt nästa krök ju!

Smaklig spis!

PS Här hittar ni veckans poddavsnitt https://play.acast.com/s/familjendahlalling/a6be07ad-9cda-4f07-b32a-29936e37be7d

4 Comments

 • Susanne skriver:

  Den här måste testas! Jag gör spenatsoppa ibland men din låter som att din är extra lyxig!😊

  • Anna-Maria skriver:

   Ja, tror att lagerbladet och vitlöksosten gör den extra lyxig. Om du inte har något vitt vin kan du ta typ en tsk vitvinsvänger istället, det är syran man vill åt. Smaklig spis 🙂 Kram kram

 • Christina skriver:

  Nä men tack😍 Precis en sånn soppa jag behöver nu, handlar ju på torsdagar så då blir det spenat och vitlöksost på listan!! Vilken sorts vitlöksost är det? Hård eller mjuk? O tack för dagens podd☺️ Just love wednesdays❤️

  • Anna-Maria skriver:

   Ja men soppan är såååå god. Jag använder cantadou mjuk vitlöksost. Mums alltså! Älskar att du gillar podden! Tusen tack och många kramar

Leave a Reply