Skip to main content

Jag läste igår att Jimmy Åkesson farit till den Grekisk-Turkiska gränsen för att dela ut flygblad till flyktingar med budskap om att Sverige inte kan ta emot fler flyktingar.

Detta är så smaklöst att det känns som om min hud vänds ut och in. Helst skulle jag vilja kräkas.

Jag kan inte ens gråta för jag blir som förstenad.

Tänker så på hur världen kommer att se ut framöver. Hur ska det bli för barnen?

Är det något jag vill att våra barn ska få med sig, så är det humanismen och medmänskligheten.

Du hjälper den som har det svårt. Och kan du inte hjälpa så kan du ändå visa förståelse och respekt för en annan människas situation. Ödmjukheten inför livet och det som finns emellan oss.

Alla människors lika värde!

Vi hängde en stund i parken igår eftermiddag.

Jag tittar på barnen och tänker att jag måste tänka om. Det är farligt att fastna i den där maktlösa iskalla ilskan och skräcken. Det finns så mycket som är gott! Jag vill visa dem allt de goda, ge dem all den trygghet jag har. Tänker att det blir som en skyddande hinna för dem. De kan komma stunder för dem längre fram när de måste ta ställning, kanske välja sida. Då vill jag att de ska vara självklart. Att välja humanismen! Att det inte ens är ett val. Det är något som pulserar som blod i kroppen. Något som de fått med modersmjölken. Precis som jag själv har fått.

3 Comments

 • Kicki skriver:

  Kanske det viktigaste av allt en kan ge till sina barn…solidaritet och medmänsklighet. 🥰

 • Malin skriver:

  Jag kände som du. Att ha mage att påstå att Sverige är fullt, och dessutom hävda att man representerar svenska folket. Mig representerar han då ta mig f*n inte! Men sen drog jag ett djupt andetag och insåg att Jimmy kan jag troligen inte påverka, men mina barn kan jag påverka, genom att visa vad jag står för och uppmuntra dem att inte göra skillnad på människor. Ingen kan göra allting, men alla kan göra något. Om alla som reagerar med ilska över Jimmys tilltag gick ut genom sin dörr och gjorde EN bra sak för en medmänniska så skulle det få så enormt många ringar på vattnet.

 • AMi skriver:

  Instämmer med föregående! I högsta grad oförskämt av Åkesson att göra sig till talesperson för Sverige!
  Men det värsta är alla hans medlöpare, som kommer att uppskatta och upphöja det fula tilltaget. Viktigt att var och en reagerar och säger – nej! jag håller inte med! – i alla sammanhang där jag möter medlöparna! I vardagen. Bra att du tar upp det Anna!!

Leave a Reply