Skip to main content

Det kändes först lite vemodigt när vi bestämt oss för att fira Midsommar i stan. Men när jag på midsommarmorgonen gick en promenad och såg alla småstressade föräldrar som packade in griniga ungar och alldeles för mycket mat i bilen, så log jag lite i smyg. Detta har varit våran familj i så många år, nu orkade vi inte och jag kände mig så nöjd med det.

Så nöjd att jag till och med fick till en krans, eller jag pillade in lite blommor i flätan. Blev fint ju!

Och när syrran kom var jag superpepp! Kolla in den flexade foten!!!!!

Så himla bra upplägg. Syrran hade gjort köttbullar och jansson. Och jag stjälpte upp lite sill i någon skål. Ungarna fick tacos. Alla nöjda! Och minimalt med jobb!

Efter maten kan det ha varit så att jag lurade iväg alla ( förutom Morgan, Alva och Edvin, de fick dispans och vilade nöjda hemma ) till Mosebacke terassen. Det utlovades nämligen midsommarfirande där med lekar, ansiktsmålning, musik, resning av midsommarstången. Allt detta till den strålande utsikten över ett grönskande Djurgården och inloppet till sommar Stockholm.

Eeeeehhhhh, alltså den där utsikten blev det inte så mycket me. Så galet mycket folk! De andra i mitt sällskap ville bara därifrån, men de var så snälla och stannade kvar tills den där lilla stången restes i fjärran.  Och till tonerna av små grodorna gick vi därifrån.

Vi bestämde oss för att ta en promenad på Söders höjder istället! Inte fy skam det inte!

Detta konstverk har gått mig helt förbi! Så coolt!

Blommor och en syster!

Charmen med Söder, fint och gräsligt i en salig blandning. Obs! Syskonbarn och Cornelis = fint! Lurvig soptunna = gräsligt!

På hemvägen kan det ha varit så att jag råkade säga ” Ni vågar aldrig gå igenom fontänen!”

Dom vågade visst!

Ja, så himla bra det blev. Minimalt med fix och maximalt med umgänge! Precis vad vi behövde!

5 Comments

 • Christina skriver:

  Så trevligt ändå då❤️ Asså en stad har oxo sin charm om sommaren faktisk☺️ Strosa runt så där i stan kan jag som nu mera bor lantligt, längta efter – växte ju upp i Oslo då… Man kan upptäcka nya ställen, gräsplättar och som på bilden, fontäner trots att man bott där länge. Vet du, jag kan ibland sakna lukten av asfalt och betong… Det så mycket olika jag älskar… jag älskar stan och lukten av betong och allt ljud, jag älskar landet och lukten av gräs och ljudet av en ensam mås… Älskar sol, älskar oxo regn och storm.., Allt är bäst – på olika sätt❤️

  • Anna-Maria skriver:

   Visst är det härligt med olika! Själv har jag ju blivit galet förtjust i Orust 🙂 kram kram

 • helena skriver:

  ❤❤❤

 • U40+ skriver:

  Vilken skön midsommar ni haft och fått upptäcks nya saker på er väg genom söder. Tycker alla högtider skall vara familjemys eller vännermys inte massa måsten och perfekt planerat. Brukar bli bra iallafall eller kanske som bäst då🇸🇪🍓🌼🎶🌞🌧️🤣

Leave a Reply