Skip to main content

      I samarbete med Anebyhusgruppen.

Nu är det signat och klart! Tolon är noggrant genomgången och påskriven.

Jag skrev i ett annat inlägg om just Tolon, länk hittar ni här https://anna-maria.se/vad-tusan-ar-en-tolo/

Men kort förklarat så är det de dokument vi har förhållit oss till när det gäller alla kostnader kring huset. Vilka tillval vi gjort.

Om det är något som fick mig att tveka inför att vi skulle bygga hus så var det detta med kostnaderna! Jag har hört en del skräckhistorier kring husbyggen. Att hux flux så drog kostnaderna iväg så högt att man kanske inte har råd att flytta in.

Men då kommer Tolon in, men även våran Anders från Anebyhus som guidar oss genom detta. Visst är det så att vi gjort en del tillval tex kamin och vägghängda toaletter mm. Men vi har gjort valen på så sätt att lika mycket som tillkommit har gått bort, då andra val blivit billigare. Summa summarum, huset kommer inte kosta oss mer än vad vi tänkt från början. Det rullar på enligt plan.

Jag har ju tjatat en del om att vi har det stressigt omkring oss just nu. Och när jag har beklagat mig för vänner så har dom snällt och medlidsamt påpekat att ” ja, och så bygger ni hus oxå”

Men ärligt talat, det som stressar mig allra minst är just husbygget. Dels för att vi valt totalentreprenad, men framförallt att vi känner oss trygga med vår husleverantör.

Vi fortsätter vår resa. På väg hem!

4 Comments

 • AMi skriver:

  Så kloka ni är som valt till en kamin! Och visst har ni en pump på gården? När strömmen gick häromsistens, veckan före midsommar, rök fibern (och därmed telefon, dator och TV) mikron och andra kokmöjligheter samt kommunala vattnet. Men vi har vatten i ån och kunde koka det på vedspisen! Glada är vi att inte ha moderniserat bort värme och matlagningsmöjligheter i vårt torp.

  • Anna-Maria skriver:

   Ja det där med kamin känns bra! Men pumpen/brunnen på gården kommer vi fylla igen. Den är så racklig och jag har redan drömt mardrömmar om vad som kan hända om något barn hoppar på brunnslocket……men vi har ju hyfsat nära till vattnet ändå 🙂 Så skönt att ni klarar er genom några strömlösa dagar! Jag såg någon dokumentär på svt om just det, människor som helt plötsligt skulle klara sig utan ström……läskigt värre när telefonen laddar ut……

 • Josefin Ekström skriver:

  Nyfiken på varför ni valt vägghängda toastolar? Dyrt och är det egentligen så praktiskt? Oftast rätt små upplever jag (ldugårdsrumpa). Men så spännande att höra varför.
  Grattis till bästa steg!

  Älskar Er podd. Riktigt njuter av varje avsnitt, tårar och skratt. Ni verkar så fina! Tack för att ni delar med Er, och Camilla vilken härlig bonus i podden så rätt val!
  Ni bara måste ju blir sponsrade snart!!!

  • Anna-Maria skriver:

   Vad kul att du gillar podden! Jaaaa Camilla är fantastisk! Ang toastolarna så är det jag som är så evinnerligt trött på att skura ungarnas kiss som skvätt längs med toalettkanten….Nu kommer vi kunna svabba under stolen och det känns lite fräschare…..;) kram kram

Leave a Reply