Skip to main content

I samarbete med Anebyhusgruppen.

 

Ja vad tusan är en Tolo egentligen? Korrekt förklaring är en ” tillverknings och leveransorder”

För mig som  gillar enklare förklaring så kommer den här, om än lite längre – En Tolo är helt enkelt det verktyg vi använder för att se över våra val kring huset, samt kostnader.

När man köper hus på det sätt vi har gjort så ingår det ”standard” val. Som tex golv, bänkskiva osv. Det finns en massa fint att välja på bland standardvalen. Men det är såklart lätt att man börja snegla lite utanför boxen. Här kommer Tolon in som ett toppenverktyg! Om man som vi tex vill ha vägghängda toaletter istället för standard varianten så ser vi här direkt vad den extra kostnaden blir. Och när man som vi har en budget att hålla oss till så känns det så tryggt att veta vart vi kan röra oss. Jag som är en trygghetsnarkoman älskar tydligheten och tryggheten med just Tolon. En vill ju inte stå där i slutet och så har det hipp som happ tillkommit en massa kostnader som vi helt enkelt inte  har råd med.

Som sagt så gillar vi många utav standardvalen, men vi har lagt extra krut på tex toaletten ( ska bli underbart att göra rent under den vägghängda, idag ligger jag och skrubbar runt toalettkanten och det är allt annat än trevligt ) Vi har även valt att ha en inbyggd fläkt i taket, då vi har öppen planlösning mellan vardagsrum och kök så känns det skönt att det blir mer fritt. Ett aningen mindre badkar har vi valt då våra barn ääääälskar att bada och tänker att det gör ganska mycket för både miljön och kostnaden om vi kan få ner vatten/värmeförbrukningen där.

Titta vilken fin dagbok jag fick av Morgan. Det blir ju en hel del anteckningar kring husbygget. För det mesta rafsar jag runt anteckningarna på post it lappar, använda kuvert eller tillomed hushållspapper, det som finns närmast till hands helt enkelt.

Men nu har jag ju fått den här fina boken och tänker att jag ska använda som dagbok för huset. Samla alla anteckningar men oxå lite vad som händer längs med vägen.

Ja, fast ni ser ju att raffset inte lämnat mig trots den fina boken. Jag har lång väg att gå när det gäller att skriva tjusigt. Känner väll kanske inte att tiden finns till för det.

Tänker att det kommer vara så fint när vi flyttat in i huset och jag om några år hittar den här boken glömd någonstans. Bläddrar och blir rörd, kanske inte över själva texten. Mer över den snabba, riviga handstilen. Det som snabbt klottrades ner medan pannkakorna stektes och blöjorna bytes. I mellanrummen. Fint så!

3 Comments

Leave a Reply