Skip to main content

Här hittar ni länken till veckans poddavsnitt. https://play.acast.com/s/familjendahlalling/middagsdilemma-lus-maskochenochannanvarta-

VAD BLIR DET FÖR MAT? Skriker barnen. VAD VILL NI HA? Skriker jag

I veckans avsnitt avhandlar vi just detta. Hur gör vi eller förlåt, hur gör jag när jag utfodrar barnen? Vad tycker Morgan om detta och vad är det för oinbjudna djur som flyttat in hos oss?

Lyssna gärna!

Vill man fortsätta diskussionen om detta heta ämne eller andra ämnen vi tagit upp i podden, så har vi nu skapat en FB grupp för ändamålet. Välkomna att bli medlemmar i Familjen Dahl Alling gruppen.

Härligt med en grupp där vi kan fördjupa oss i varje avsnitt, har ni följdfrågor, eller egna erfarenheter som ni vill ventilera, FB gruppen Fam Dahl Alling är just en plattform för det. Vi ser fram emot att höra era historier! Välkomna!

Någon mer än jag som matat sina barn med svärd?

2 Comments

  • U40+ skriver:

    Känner igen det där med att lösa matsituationen olika olika perioder. För mig har det varit viktigast att de äter än hur. Lagom vett och etikett kommer sen. Däremot tror jag min man haft svårare att släppa på borddsskicket. Han är dessutom från en familj med mer strikta regler. Kommer ihåg första gången jag träffade mina svärföräldrar. Blev nästan avskräckt trots min fina man. De är hur snälla och omhändertagande som helst men väldigt mycke vad man inte bör göra säga mm känsla. Ofta kommer jag därifrån frustrerad. Märks tydligt på våra barn att de sitter rakt upp, äter med gaffel och kniv med servett i knä, maten tystar mun men bara där… Tänk vad fort barn anpassar sig…

    • Anna-Maria skriver:

      Tack för att du delar med dig! Så skönt o känna att jag inte är ensam i detta. Finns så mycket mammaskammande i sociala medier. Ja, det där med att barn anpassar sig är ibland förunderligt. Tänker att det är bra oxå att man lär sig fatta vissa koder, till en viss gräns såklart. Men låter extra härligt att du skapat något som känns rätt och härligt för er! Stor kram

Leave a Reply