Skip to main content

Titta, titta! Jag har till och med fixat julnaglar!

Ändå tycktes julkänslan inte riktigt infinna sig. Till saken hör väll kanske oxå att jag har värsta förkylningen.

Igår tyckte jag riktigt synd om mig själv och var så risig att jag bäddade ner mig själv i sängen för att helt enkelt försöka sova bort skiten. Men då ringde det på dörren och där stod ett bud och överlämnade detta!

En korg fylld med godsaker, en julklapp till Morgan från Halv åtta gänget och Itv.

Jag äääälskar Halv åtta gänget!

Inte behöver jag koka någon kola till jul nu inte!

Saffranskorpor brukar jag baka, behöver jag inte nu!

Stå och spilla med ischokladen slipper jag definitivt.

Och den där osten jag ystar varje jul………näääääeeeeeee gör jag ju inte, men hade jag gjort det så hade jag sluppit till och med det. 🙂

När allt var uppackat så bäddade jag ner mig själv i sängen på nytt. Denna gång med en stor kopp te med saffranshonung i. Förkylningen började genast kännas rätt mysig. Jag slog upp datorn för att kolla in någon serie. Och mötes av detta!

Jag gav till ett litet glädjetjut! Alltså! Barnmorskan från east end, Julspecial 1 timma och 29 minuter!!!!!!

Fattar ni glädjen!

Jag kröp än djupare ner i sängen och kanske hände det sig att jag även gick loss på chokladen. Så fint avsnitt. Jag snorade, inte bara av förkylningen utan även av rörelse.

Den djupaste omtanken, den lilla människan och de stora känslorna.

Utan att avslöja slutet eller så, så ljöd efterordet såhär

” Det finns änglar överallt. Vi letar kanske bara efter dem runt jul, när vingarna syns och gloriorna strålar.

De finns i de lugna hörnen, i skuggorna, i sina vanliga kläder.

Och de är vackra!

Gör plats för änglarna, för de överrumplar en och fyller ens hjärta på ett sätt man aldrig kunnat föreställa sig.”

Poff! Där kom julkänslan!

2 Comments

 • Clara skriver:

  Åre choklad är tveklöst den bästa chokladen <3 Älskar Barnmorskan i East End och blev lite extra berörd av detta avsnitt. Är själv adopterad från Kina och har fått världens bästa, tryggaste och mest kärleksfulla uppväxt här i Sverige. Tänker ibland på hur annorlunda mitt liv hade sett ut om jag fortsatt bo på barnhemmet och vilken tur att just mina föräldrar fick just mig. Inget barn ska behöva få växa upp på barnhem och för mig är det lite extra beklämmande att antalet adoptioner har minskat drastiskt när det fortfarande finns så många barn som lämnas bort. Är såklart väl medveten om problematiken med adoptioner också, ex. att det riskeras att utvecklas till handel med barn, men ser det som minst lika riskfyllt med ex. surrogatmödraskap och hur långt en del är beredda att gå för att skaffa ett biologiskt barn istället för att överväga adoption. Kärleken till ett barn kan bli minst lika fin och viktig, oavsett biologiskt eller inte. <3
  Tack för en härlig och rolig podd, lyssnar varje onsdag på er! Kram och God Jul! / Clara

  • Anna-Maria skriver:

   Tack snälla Clara för att du delar med dig av din historia! Jag blir väldigt berörd. Du beskriver så fint kärleken till ett barn. Tack!
   Visst är det så med just Barnmorskan i East End, att det finns historier vi får känna igen oss i, både på gott och ont. Livet! Stor kram till dig och önskar dig och de dina en riktigt God Jul!

Leave a Reply